IF WEDDING 12. kez dünyayı İzmir'de buluşturacak

IF WEDDING 12. kez dünyayı İzmir'de buluşturacak

Bu yıl ilk kez yabancı katılımcılar için, “International Area” özel alanı oluşturulacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) partnerliğinde 12. kez 16-19 Ocak 2018 tarihlerinde fuarizmir’de gerçekleştirilecek IF Wedding Fashion İzmir-Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, jeopolitik konumu ve liman kenti olmasıyla ticaretin beşiği haline gelen İzmir’in, uluslararası pazarda da katma değerini yükselterek tanınmasını sağlayan en önemli faktörlerden biri olmaya devam ediyor. 

Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen bir uygulama ile fuarda, “International Area” adı altında yabancı katılımcılar için özel bir alan oluşturulacak. 

Amerika, Fransa, Brezilya, Ukrayna, Hindistan, İran, İsrail, Lübnan ve Kuveyt’in yer alacağı yabancı katılımcı pavyonunun amacı fuarın uluslararası kimliğini daha fazla geliştirmek ve yabancı üreticilerin de Türkiye’de tanınır olmasını sağlamak. Fuarın mevcut katılımcılarının yanı sıra bu yıl çok güçlü markalar da katılımcı ve ziyaretçilerle buluşmaya hazırlanıyor. 

Her yıl dünyanın dört bir yanından ağırladığı yabancı alım heyetleri ile gelinlik ve abiye sektörü ihracatına katkı sağlayan IF Wedding Fashion İzmir-Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’nda, 2018 yılı hazırlıkları kapsamında katılımcı ve ziyaretçi çalışmaları sürüyor. Yurt dışında ve yurt içinde devam eden çalışmalar sayesinde sektöründe Avrupa'nın en büyüğü olan fuar, 2018’de altın yılını yaşamak için kollarını sıvadı. 

İzmir’i tercih etmek için sebep çok 
Avrupa’nın Orta Doğu’ya açılmak için köprü görevi görmesi ile de stratejik bir öneme sahip olan fuara Avrupa’dan gelecek alım heyeti oldukça fazla olacak. Fuar ayrıca, son dönemlerde sektör pazarını dünyaya tanıtma konusunda büyük bir öneme sahip. Türkiye’deki gelinlik sektörünün yüzde 70’ini elinde bulunduran İzmir’in kaliteli ve uygun fiyatlı ürünleri, özellikle Avrupa pazarında büyük ilgi görüyor. Avrupa’da üretici olan çoğu firma, Avrupa’nın kaliteli ancak pahalı ürünlerini almak yerine, aynı kaliteyi daha uygun fiyatlara bulabildikleri İzmir pazarını tercih ediyor. 

Orta Doğu’da ise İran başta olmak üzere Mısır, Libya, Suudi Arabistan, Irak, Lübnan, İsrail, Filistin ve Ürdün’den fuara yoğun bir ilgi var. Sadece gelinlik ve damatlık değil, aynı zamanda abiye giyim ürünlerinin kalitesiyle de ön planda olan If Wedding İzmir, tüm dünyadan gelecek katılımcı ve ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. 

İhracatta önemli artış 
IF Wedding Fashion İzmir için iş bağlantıları kurulmaya başlandı. Otel rezervasyonları şimdiden yapılan fuara yaklaşık iki bin profesyonel satın almacıyla birlikte toplam 8 bin yabancı ziyaretçinin gelmesi bekleniyor. Bu yönüyle If Wedding Fashion İzmir – 12. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, ülke ihracat rakamlarını artıran önemli bir faktör olmaya devam edecek. 

IF Wedding Fashion İzmir’in yurtdışı ayağında çalışmalar 9 büyük temsilci ve 28 dış ticaret firması ile hız kesmeden devam ediyor. Hollanda’dan Malta’ya, Ürdün’den Japonya’ya, İsveç’ten Tunus’a kadar dünyanın dört bir yanında bulunan temsilciler, yabancı satın almacıları İzmir’de sektör profesyonelleriyle buluşturmaya hazırlanıyor. 

Ziyaretçi çalışmalarının yurtdışı ayağında; ABD, Almanya, Fransa, İngiltere, İspanya, İtalya, Kazakistan ve Ukrayna’da düzenlenen sektör fuarlarına giden İZFAŞ yetkilileri aynı zamanda sektörün önde gelen organları ile tanıtım çalışmalarını da sürdürüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.