IF Wedding 12. kez kapılarını açıyor

IF Wedding 12. kez kapılarını açıyor

IF Wedding Fashion İzmir - Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı; 16 Ocak Salı günü kapılarını açıyor.

Düzenlenmeye başladığı 2007 yıldan bugüne kadar sektöre büyük katkılar sunan, Türkiye’yi dünyada “gelinlik, damatlık ve abiye” merkezi haline getiren IF Wedding Fashion İzmir - Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı; 16 Ocak Salı günü kapılarını açıyor. 2018 - 2019 modasına yön verecek fuar, düzenlenecek defileleri, gelinlik, damatlık, abiye tasarımları, ünlü mankenleriyle sektöre damga vuracak. 

Bu yıl 12’incisi gerçekleşecek IF Wedding Fashion İzmir - Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) partnerliğinde İZFAŞ tarafından 16 – 19 Ocak 2018 tarihlerinde düzenlenecek. Yalnızca profesyonel ziyaretçiye açık olarak fuarizmir’de gerçekleştirilen IF Wedding Fashion İzmir, 2018’de de ticaretin ve modanın merkezi olacak. 

Dev büyüme 
İlki 1- 3 Mart 2007 tarihinde, 75 firma ile 4 bin metrekare alanda gerçekleşen, 177’si yabancı 4 bin 864 ziyaretçiyi ağırlayan IF Wedding Fashion İzmir- Gelinlik, Damatlık ve Abiye Fuarı; 11. yılında modaya yön veren bir konuma geldi. fuarizmir’in A, B ve C Holü’nde yapılacak fuarda geçtiğimiz yıl 227 olan katılımcı sayısı, bu yıl yaklaşık yüzde 15 artış gösterdi. Fuarda 11 ilden 236, 11 ülkeden 23 olmak üzere toplamda 259 katılımcı yer alacak. 

Çin, Fransa, Hong Kong, Hindistan, İsrail, İran, İspanya, Kuveyt, Lübnan, Rusya ve Amerika’dan firmalar katılımcı olacak. Türkiye’den ise Adana, Ankara, Bursa, Çanakkale, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Konya firmaları fuarda yerini alacak. 

2017 yılında 19 bin 668 metre olan stant alanı, bu yıl yüzde 30 artışla 23 bin 549 metrekare alanda gerçekleşecek. Toplam alan ise etkinliklerle birlikte 57 bin 925 metrekare olacak. 
   
81 il ve 81 ülkeden ziyaretçi bekleniyor 
30 bin ziyaretçinin hedeflendiği IF Wedding Fashion İzmir’de, 81 il ve 81 ülkeden ziyaretçi bekleniyor. Ayrıca Avrupa, Orta Doğu, Amerika, Rusya, Afrika, Türki Cumhuriyetler ve Balkanlar’dan 80’in üzerinde ülkeden 8 bin satın alımcının fuara gelmesi hedefleniyor. Yapılacak ikili görüşmeler, ticari anlaşmalarla hem kent hem de ülke ekonomisine katkı sağlanacak. 

İlk kez “International Area” kurulacak 
Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen bir uygulama ile fuarda, “International Area” adı altında yabancı katılımcılar için özel bir alan oluşturulacak. 

Amerika, Fransa, Brezilya, Ukrayna, Hindistan, İran, İsrail, Lübnan ve Kuveyt’in yer alacağı yabancı katılımcı pavyonunun amacı fuarın uluslararası kimliğini daha fazla geliştirmek ve yabancı üreticilerin de Türkiye’de tanınır olmasını sağlamak olacak. Fuarın mevcut katılımcılarının yanı sıra bu yıl çok güçlü markalar da katılımcı ve ziyaretçilerle buluşmaya hazırlanıyor. 

Oteller doldu 
Türkiye'nin 81 ilinin yanı sıra, dünyanın her noktasından katılımcıyı buluşturacak fuar sayesinde kent ekonomisi de hareketlendi. Özellikle kentteki 5 yıldızlı otellerde, fuar tarihleri boyunca doluluk yaşanıyor. 16 Ocak Salı günü başlayacak IF Wedding Fashion İzmir Fuarı öncesinde yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından otellerde yapılan rezervasyonlar ile fuar döneminde kentteki gelişmeler, ilgili sektörlerin temsilcileri tarafından da memnuniyetle karşılanıyor. 

“Melek” geliyor 
IF Wedding Fashion İzmir’de 6 defileyle birbirinden ünlü mankenler İzmir’de podyumda olacak. IF Wedding Fashion İzmir’de, bu yıl bir de ilk yaşanacak. Abiye giyim markası AlfaBeta tarafından 16 Ocak’ta gerçekleşecek defilede, Victoria’s Secret meleği Maryna Linchuk Türkiye’de ilk kez İzmir’de podyuma çıkacak. 

Victoria Secret meleği Maryna Linchuk ile birlikte, mankenliğe veda edip müzik sektörüne geçiş yapan Ayşe Hatun Önal da uzun bir aranın ardından IF Wedding Fashion İzmir’de podyuma çıkacak. Defilede Merve Büyüksaraç, oyuncu ve model Tuba Melis Türk ile Ece Begüm Yücetan gibi 30 model de görsel şölen yaşatacak. 

17 Ocak Çarşamba günü Osmanlı Moda firması tarafından sahnede olacak defilede, geçmişin çizgileri geleceğin modasıyla buluşacak. 18 Ocak Perşembe günü ise Quesste Damatlık 14:00’te, Ottoman Wedding de 15:30’da defile performansı sunacak. 

Genç Tasarımcılar Gösteri Yapacak 
IF Wedding Fashion İzmir kapsamında düzenlenen “Şölen” temalı 9. Gelinlik Tasarım Yarışması’nda bu yıl 121 tasarımcı, 363 tasarımla yarışmaya katıldı. Finale kalan 15 tasarımdan, ilk üçü, açılış töreninin ardından gerçekleştirilecek final defilesinde belirlenecek. Birbirinden güzel tasarımlar fuar boyunca C Holü Trend Area’da sergilenecek. 

“Perla” sahnede 
Geçtiğimiz yıl “Zamansız” temalı 8. Gelinlik Tasarım Yarışması’nda birinci olan Amor Gariboviç, performans defilesini gerçekleştirecek. 17 Ocak Çarşamba günü, Gariboviç’in ‘Perla’ adını verdiği, gelinlik ve abiyeden oluşan 38 parçalık koleksiyonu modaseverlere görsel şölen yaşatacak. 

fuarizmir’in A Holü’nde yapılacak defile, 18:00’de başlayacak. Çağla Şikel, Özge Ulusoy, Irmak Atuk, Merve Büyüksaraç, Elif Ece Uzun, Ece Begüm Yücetan, Cansu Melis Karakuş, Dina Dzankovic gibi ünlü mankenler, Gariboviç’in tasarımlarıyla sahnede olacak. 

Tasarımcılar Trend Area’da 
IF Wedding Fashion İzmir kapsamında 2017 yılında ilk kez düzenlenen Trend Area, 2018 yılında da oluşturulacak. Bu özel alanda moda söyleşileri ve workshoplar gerçekleştirilecek. Workshop programında Mağazacılık ve Markalaşma, 2018 Trend Analizi, Koleksiyon Süreci ve Altyapısı, Sektörel Sorunlar ve Çözüm Ortakları, Sanat ve Tasarım Süreci, Gelinlik Tasarım Yarışması ve süreci, Gelinlik, Abiye Giyim Tasarım ve Üretiminde Eğitim Kurumları ile Sektör buluşması gibi konular gündeme gelecek. 

İzmir Moda Tasarımcıları Derneği başta olmak üzere önemli tasarımcıların yer alacağı Trend Area’da görsel şölen yaşanacak. Tasarımcılar Burak Çiçek, Büşra Edebali, Dilek Süslüer, Ender Yazgan Bulgun, Erol Albayrak, Esin Özyiğit, Gökçe Nur Özbek, Gözde Karadana, Jeyan Gedik, Murat Acar, Nazlı Terzioğlu, Nesrin Önlü, Sinem Mardi, Şaziment Aybars, Taner Tabaklı, Yiğit Eryendi, Zeynep Acar Trend Area'da olacak. 

Ayrıca Dokuz Eylül Üniversitesi ile İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin modayla ilgili bölümleri de stant açacak. 

10:00 ile 19:00 arası ziyaret edilebilecek 
Yalnızca profesyonel ziyaretçiye açık olarak fuarizmir’de gerçekleştirilen IF Wedding Fashion İzmir’in A Holü’nde defileler gerçekleşecek. Fuar, 10:00 ile 19:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Ayrıca A, B ve C hollerinde firma stantları yer alacak, C holünde stantlar dışında Trend Area bölümü bulunacak. Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) partnerliğinde düzenlenen fuar; T.C. Ekonomi Bakanlığı, İzmir Ticaret Odası, Ege İhracatçı Birlikleri, T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (MHGF), Mimar Kemalettin Moda Merkezi, İzmir Terziler ve Konfeksiyoncular Odası, MTK Sitesi Sanayi ve İşadamları Derneği’nin destekleriyle gerçekleştiriliyor. 

IF WEDDING FASHION İZMİR 2018 ETKİNLİK PROGRAMI 
                               16 – 19 OCAK 2018 
             12. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı 
                                AÇILIŞ TÖRENİ 

GELİNLİK TASARIM YARIŞMASI FİNAL DEFİLESİ & ÖDÜL TÖRENİ 

Tarih: 16 Ocak 2018 
Yer: A Hol Defile Alanı 
Saat: 11.00 -12.30 
Program: Protokol Açılış Konuşmaları 
Gelinlik Tasarım Yarışması Final Defilesi 
Gelinlik Tasarım Yarışması Ödül Töreni 
Protokol Fuar Ziyareti 

DEFİLE PROGRAMI – A HOL DEFİLE ALANI 
Tarih: 16 Ocak 2018 - Salı 
Saat: 19.00 
Firma: ALFABETA – Abiye 

Tarih: 17 Ocak 2018 - Çarşamba 
Saat: 14.00 
Firma: OSMANLI MODA – Kaftan & Bindallı & Abiye 

Saat: 18.00 // Amor Garibovic Performans Defilesi ( 8.Gelinlik Tasarım Yarışması Birincisi) *Giriş Davetiyelidir. 

Tarih: 18 Ocak 2018 - Perşembe 
Saat: 14.00 
Firma: QUESSTE CERIMONIA – Damatlık 

Saat: 15.30 
Firma: OTTOMAN WEDDING – Gelinlik 
Saat: 18.00 

Firma: Ödül Töreni // WEDDING STYLE AWARDS 

TREND AREA 
Tarih: 16 – 19 Ocak 2018 
Yer: C HOL 
Saat: 10.00 – 19.00 

Tasarımcılar: 
• Burak Çiçek 
• Büşra Edebali 
• Dilek Süslüer 
• Ender Yazgan Bulgun 
• Erol Albayrak 
• Esin Özyiğit 
• Gökçe Nur Özbek 
• Gözde Karadana 
• Jeyan Gedik” 
• Murat Acar 
• Nazlı Terzioğlu 
• Nesrin Önlü 
• Sinem Mardi 
• Şaziment Aybars 
• Taner Tabaklı 
• Yiğit Eryendi 
• Zeynep Acar 

TREND SÖYLEŞİLERİ 
16.01.2018 –Salı 

Koleksiyon Süreci ve Alt Yapısı 

Moderatör: Şaziment AYBARS, 
Yiğit ERYENDİ, 
Murat ACAR 
Saat: 13.00 
Yer: C Hol / Trend Area 

2018 Trend Analizi 
Moderatör: Nazlı TERZİOĞLU, 
Emre ERDEMOĞLU, 
Erol ALBAYRAK 
Özlem ERKAN 
Saat: 15.00 
Yer: C Hol / Trend Area 

17.01.2018 - Çarşamba 

Mağazacılık ve Markalaşma 

Moderatör: Duygu KARASU, 
Ekrem ÖZTECİR, 
Erdal GÜVENÇ 
Saat: 13.00 
Yer: C Hol / Trend Area 

Sektörel Sorunlar ve Çözüm Ortakları 

Moderatör: Mukadder ÖZDEN, 
Atınç ABAY, 
Sabri ÜNLÜTÜRK, 
Burak SERTBAŞ, 
Hüseyin ÖZTÜRK 
Saat: 15.00 
Yer: C Hol / Trend Area 

18.01.2018 -Perşembe 

Sanat ve Tasarım Süreci 

Moderatör: Şaziment AYBARS, 
Funda ÇEBİ, 
Zeynep MAYRUK 
Saat: 13.00 
Yer:C Hol / Trend Area 

Gelinlik Tasarım Yarışması ve Süreci 
Moderatör: Dilek SÜSLÜER, 
Şebnem ŞENDİL, 
Prof. Dr. Ender YAZGAN BULGUN, 
Nesrin ÖNLÜ, 
Onur IŞIK 
Saat: 15.00 
Yer: C Hol / Trend Area 
19.01.2018 –CUMA 

Gelinlik, Abiye Giyim Tasarım ve Üretiminde Eğitim Kurumları ve Sektör Buluşması 
Moderatör: Zeynep Acar, 
Yrd. Doç.Dr. Nevbahar Göksel 
İsmail Urgan 
Prof. Dr. Arzu Marmaralı 
Prof. Dr. Ender Yazgan Bulgun 
Jeyan Gedik 
Atınç Abay 
Y.O.E Alan Şefi Erin Karakoyunlu 
Sevda Hocazade 
Burak Sertbaş 
İzzet AVCI 
Mukadder ÖZDEN 
Nedim ÖRÜN 
Saat:14.30 
Yer: C Hol / Trend Area 

SERGİ 
Konu: 9.Gelinlik Tasarım Yarışması 
Tarih: 16 – 19 Ocak 2018 
Yer: C Hol / Trend Alanı 
Saat: 10.00 – 19.00

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.