İFOD 30. YILDÖNÜMÜNÜ FOTOĞRAF SERGİSİYLE KUTLAYACAK

İFOD 30. YILDÖNÜMÜNÜ FOTOĞRAF SERGİSİYLE KUTLAYACAK

İFOD’un 30. Yıldönümü Sergisi, 16 Şubat Perşembe günü Kültürpark’taki İzmir Resim Heykel Müzesi ve Galerisi’nde açılacak.

İzmir’in ilk fotoğraf sanatı derneği unvanına sahip olan İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD), 30. yılını üyelerinin çalışmalarından oluşan bir sergiyle kutlayacak. İFOD’un, 30. Yıldönümü Sergisi, 16 Şubat Perşembe günü Kültürpark’taki İzmir Resim Heykel Müzesi ve Galerisi’nde, saat 18.30’da açılacak. 88 İFOD üyesinin çalışmalarının yer alacağı sergideki fotoğraflardan oluşan albüm de sanatseverlerin beğinisine sunulacak.İFOD Başkanı Lütfü Dağtaş, İFOD’u, 1986 yılında kurduklarını ve bugüne değin fotoğraf sanatına dönük pek çok projeyi gerçekleştirdiklerini söyledi. Kurulduklarından bu yana yurt içi ve yurt dışında pek çok sergi açtıklarını, fotoğraf gösterimi yaptıklarını hatırlatan Lütfü Dağtaş, “İFOD aynı zamanda üst yapılanma olan Türkiye Fotoğraf Sanatı Derneği-TFSF’nin de kurucusudur. Ayrıca yabancı ülkelerden kardeş derneklerimiz bulunuyor” dedi. Dernek bünyesinde yıllardır fotoğraf konusunda nitelikli eğitimler verdiklerini ifade eden Lütfü Dağtaş, “Bu eğitimler sayesinde pek çok kişi ilgi duyduğu fotoğraf alanında belli bir yetkinliğe ulaştı. Bazı arkadaşlarımız da fotoğrafı ticaret olarak seçtiler. Bu da eğitimlerimizin düzeyi hakkında bilgi veren bir gösterge. Şimdiye değin İzmir’de 3 ayrı uluslararası fotoğraf günleri düzenledik. Şimdi hedefimizde dördüncüsü var. Belirtmem gereken bir başka unsur da, fotoğraf konusunda eğitim veren fakültelerimizle yakın işbirliği içerisindeyiz” diye konuştu.

 “ATÖLYE ÇALIŞMALARINI ÖNEMSİYORUZ”

Üyelerinin, İFOD çatısı altında değişik konularda atölye çalışmaları yaptığını belirten Lütfü Dağtaş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu çalışmalar üye arkadaşlarımızın nitelikli işler çıkartmalarına neden olduğu gibi özellikle belgesel düzeyde gerçekleştirdiğimiz çalışmalar son derece önem taşıyor. Özellikle kent, sokak, zanaat ve kültür insanlarına dönük  konularda yapılan çalışmalar görsel tarih oluşturuyor. Bu çalışmalarımızın farkında olan belediyelerin bizlerle işbirliği içerisinde olmaları ise bizleri gönendiriyor.”

 SERGİDE FOTOĞRAFLARI YER ALAN SANATÇILAR

Sergide yapıtları yer alacak 88 İFOD üyesinin adları şöyle: A. Beyhan Özdemir, Ahmet Kılıç, Ahmet Tevfik Ceritoğlu, Alahattin Kanlıoğlu, Ali Adar, Ali Işık, Ali Kâzım Sarıkaya, Arda Savaşçıoğulları, Arif Ziya Tunç, Aslı Özdinç, Atilla Özdemir, Ayhan Turan Menekay, Ayşe Aytün Aytar, Barış Barlas, Berkay Sarı, Berna Kızıltan, Burcu Ergun, Celal Erdem, Ceren Palaz, Cumhur Alpdoğan, Cumhuriyet Afife Alpaslan, Cüneyt Karakahya, Ege Erdem, Emine Yelkenci, Engin Demirci, Ercan Erol, Ercan Pek, Erdem Akkoca, Erol Özdayı, Fatoş Kalınkaya, gamze Türe, Gökhan Ünal, Gönül Ocak, Gülizar Ersoy Yeşilkaya, Gürhan Güner, Hasan Akay, İlknur Baltacı, Irmak Ağrı, İsmet Danyeli, Işık Sezer, Kâmile Kurt, Kemal Okul, Kıvanç Şen, Koray Kutlu, Levent Aydınoğlu, Levent Çanakkalelioğlu, Laine Bencuya, Lütfü Dağtaş, Mehmet Çabuk, Mehmet Önengüt, Mehtap Çakır, Melih İnanlı, Meliha Aladağ, Meriç Kul, Mete Çeşmeci, Metin Aras, Murad Ahmet Çakıl, Murat Kaptan, Mustafa Şakar, Mustafa Tanju Tekgül, Mustafa Yongacı, Muzaffer Alanyalı, Müge Yorgancıoğlu, nazlı Uysal, Nevcihan Güroğlu Alanyalı, Nilgün Özdemir, Nurten Gül, Okyar Atilla, özlem Koşar, Özlem Sülo, Ramazan Sinanoğlu, Rıdvan Hoşgör, Sadık Tümay, Selim Ateş, Selim Bonfil, Seray Ak, Serpil Gönüllü, Sevinç Zümbüldere, Seyit Kaya, Sezin Ölmez, Süleyman Bilgen, Şeref Artagan, Tayfun Kocaman, Turalp Karatepe, Türkay Ayyıldız, Veyis Polat, Yusuf Tuvi, Zafer Gazi Tunalı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.