İFOD Fotoğraf Yarışması sonuçlandı!

İFOD Fotoğraf Yarışması sonuçlandı!

8. Uluslararası Göztepe Rotary Kulübü ve İFOD Fotoğraf Yarışması tamamlandı. “İyi Tarım, Doğru Üretim; Gerçek Gıda Geleceğimiz” teması ile doğal üretim ve beslenmenin önemine dikkat çeken uluslararası boyuttaki yarışma bu yıl da büyük ilgi gördü.

İzmir Göztepe Rotary Kulübü’nün, İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD) ile birlikte, her yıl ülkemizde ve dünyada yaşanan küresel sorunlara dikkat çekerek, sanat yolu ile izleyiciye ulaşmayı amaçladığı uluslararası fotoğraf yarışmasının 8’incisi sonuçlandı

Teknoloji ve sanayinin gelişmesi ile farklılaşan yaşam alanlarımız, gıda türlerimiz ve beslenme alışkanlıklarımız bizi doğal yaşamdan uzaklaştırıp, beton duvarların arasında, ambalajlı gıdalara mahkûm etmekte; değişen ekolojik koşullar ve artan ekonomik sorunlar nedeni ile birçok insan yanlış ve hatalı üretilen doğaldan uzak gıdalar ile sağlıksız bir yaşam sürmekte ve her yıl milyonlarca insan bu beslenme düzeni yüzünden hastalanmakta hatta hayatını kaybetmektedir. Uluslararası Rotary Birliği, 2020 yılında “6 Öncelikli Odak Alanı”na bir yenisini daha ekleyerek 7. odak alanını “Çevre ve Doğal Yaşamı Koruma” olarak belirledi. Dünyamızı daha yaşanabilir hale getirmek için yapılması gerekenler, öncelikli projeler kapsamına alındı. Göztepe Rotary Derneği Dönem Başkanı Dr.Gökalp Müstecaplıoğlu ; Uluslararası platformda düzenledikleri bu yarışma ile ülkemizde ve dünyada yaşanan küresel sorunlara dikkat çekerek, sanat yolu ile izleyiciye ulaşmayı amaçladıklarını, bu yıl sekizincisi düzenlenen yarışmada, doğru üretilmiş gerçek gıdalarla beslenmenin gelecek nesillerin sağlıklı yaşayan ve düşünen bireyler olacak yetişeceklerini belirterek, yarışmaya katılan ve farkındalık yaratma çağrısına cevap veren tüm yarışmacılara teşekkür etti.

goztepe-rotary-kulubu-fotograf-yarismasi-foto-6.jpg

“İyi Tarım, Doğru Üretim; Gerçek Gıda Geleceğimiz” konulu ,FIAP (The International Federation of Photographic Art), TFSF (Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu) onaylı yarışmada 17 ülkeden 352 fotoğrafçının 1234 fotoğrafı farkındalık yaratmak için yarıştı. Yarışmanın seçici kurulunda yer alan fotoğraf sanatçıları Özlem Gün Bingöl (AFIAP), Zeynep Özcan (EFIAP), Neptün Soyer ( Köy-Koop YK Bşk), Seda Şengök (İFOD YK Bşk.) ve Berna Kızıltan ( Göztepe Rotary Kulübü ve İFOD Temsilcisi) 21 Mayıs 2022 tarihinde TFSF gözetiminde toplanarak sonuçlarını belirlendiği yarışmada 19 fotoğraf ödül kazanırken 50 fotoğraf da sergileme hakkı aldı. Son yıllarda yaşadığımız pandemi sorununa rağmen, aralıksız 8 yıldır toplumsal önceliği olan konularda farkındalığı arttırmak için düzenlediğimiz değişik konulardaki fotoğraf yarışmasına bugüne kadar, 50 yi aşkın ülkeden 4000’e yakın fotoğrafçı 14000 e yakın fotoğrafla katıldı.

goztepe-rotary-kulubu-fotograf-yarismasi-foto-3.jpg

IFOD Yönetim Kur. Başkanı Seda Şengök’de Göztepe Rotary Kulübü ile sekiz yıldır birlikte düzenledikleri fotoğraf yarışmasının, fotoğrafın yarınlara bırakılan belge niteliğinin, sanatla birleştiren özelliğini vurgulayarak, katılan yarışmacıları fotoğraf sanatına olan katkıları için kutladı.

8. Uluslararası Fotoğraf Yarışması “Gerçek Gıda Geleceğimiz” konulu fotoğraf sergisi Swiss Otel İzmir Büyük Efes Kordon 1 salonunda 26 Haziran tarihine kadar ziyaretçiye açık olarak gezilebilecek. Yarışmanın sonuçlarına ve tüm fotoğraflara https://tfsfonayliyarismalar.org/ https://ipc-gozteperotary.com/ linklerinden ulaşılabilir.

Ödül alan Fotoğrafçılar;

FIAP Altın Madalya Ismail KARA Türkiye

TFSF Altın Madalya Xinghua CHEN Çin

FIAP Gümüş Madalya Murat YANIK Türkiye

TFSF Gümüş Madalya Hadi DEHGHANPOUR İran

FIAP Bronz Madalya Azim Khan RONNIE Bangladeş

TFSF Bronz Madalya Kyaw Kyaw Winn WINN Myanmar

IFOD Özel ödülü Sushroota SARKAR Hindistan

goztepe-rotary-kulubu-fotograf-yarismasi-foto-11.jpg

İzmir Göztepe Rotary Kulübü Derneği Özel ödülü Xuan Han NGUYEN Vietnam

İzmir Göztepe Rotary Kulübü Derneği Özel ödülü Meral YEŞİLÇİÇEK Türkiye

İzmir Göztepe Rotary Kulübü Derneği Özel ödülü Hai VU DUC Vietnam

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.