İftar Değil Sahur! Tam 6 Bin Kişi

İftar Değil Sahur! Tam 6 Bin Kişi

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Ramazan ayının son sahurunda ise 6 bin kadar hemşerisiyle bir araya geldi.

Menemen Belediyesi'nin bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiği "Geleneksel Sahur Sofrası" binlerce Menemenliyi bir araya getirdi. Ramazan ayı boyunca her gün farklı mahallelerde kurduğu iftar sofralarıyla bu yıl da 50 bin kadar Menemenliyi iftarda buluşturan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Ramazan ayının son sahurunda ise 6 bin kadar hemşerisiyle bir araya geldi.   

Saat 22:00 itibariyle Menemen Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan sahur sofrasında yerlerini almaya başlayan Menemenliler; Meddah, Hacivat-Karagöz, Aşuk-Maşuk, Kukla Tiyatrosu, Komedi Dans Show ve İllüzyon gösterileri gibi Ramazan eğlenceleriyle keyifli saatler geçirdiler. Halk oyunları gösterileriyle renklenen gecede, ilahi sanatçısı Ömer Faruk Altunağa ve Gülneva İlahi Grubu’nun semazenler eşliğinde sunduğu tasavvuf müziği konseriyle unutulmaz dakikalar yaşandı. Saat 01:00 sıralarında masalarına getirilen sıcak çorba, kahvaltılıklar ve çay ile sahur yapan Menemenliler, 02:30’a kadar devam eden sahur programını büyük bir ilgiyle takip ettiler.

9 yıllık gelenek aralıksız sürüyor…

Türkiye'de bir ilk olarak 9 yıl önce başlattıkları ve ülkemiz genelinde örnek alınan sokak iftarlarına hemşerilerinin ilgisinin her geçen yıl artarak devam etmesinden duyduğu mutluluğu dile getiren Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin konuşmasında; “9 yıldan bu tarafa sokak iftarlarını büyük bir başarıyla hemşerilerimizle birlikte yürütüyoruz. Gitmediğimiz köy, belde, sokak kalmadı. Bütün sokak iftarlarımız, bu akşamki gibi hepsi ful çekti. Vatandaşlarımızla birlikte; birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi yakalamanın mutluluğunu yaşadık hep birlikte. Bizleri onurlandırdığınız için hepinize şahsım ve Belediye Ailesi adına teşekkür ederken, hepiniz hoş geldiniz” dedi.

Başkan ŞAHİN; “Dost, düşman bunu böyle bilsin..!”

Türkiye Cumhuriyeti’ne yönelik saldırılarla başa çıkmanın tek yolunun birlik, beraberlik ve kardeşlikten geçtiğini ifade eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; “Türkiye Cumhuriyeti o kadar güçlü bir ülke ki;  Osmanlı İmparatorluğu’ndan beri gelen ve Cumhuriyet kurulduktan sonra da bu ülkeyi içten ve dıştan yıkmak isteyen o kadar çok şer güç var ki; ama bir türlü başarılı olamıyorlar. İnanın bunun tek nedeni; bu ülkenin birliğe, beraberliğe, kardeşliğe verdiği önemden başka bir neden yok. Bu birlik ve beraberliğe vermiş olduğumuz önem son derece önemli. Ülkenin bütünlüğüne kast eden, ülkenin bayrağına kast edenlere buradan şunu söylemek istiyoruz. Eğer bizim birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz varsa ki var, bundan hiçbir şüphemiz yok. O zaman bu ülkenin devleti her zaman tek devlet olarak kalacaktır. Bu ülkenin vatanı, her zaman tek vatan olarak kalacaktır. Bu ülkenin kanla irfanla sulanmış, gönderde dalgalanan ay yıldızlı bayrağımızın yanına hiçbir şer güç, hiçbir zaman yeşil-kırmızı-sarı bir bez parçası asamadı, asamayacaktır da. Dost, düşman bunu böyle bilsin. Çünkü biz Mustafa Kemal Atatürk’ün torunlarıyız, evlatlarıyız” diye konuştu.

“Bu ülkeye hep birlikte sahip çıkacağız”

Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük fedakarlık ve mücadeleler sonucunda kurulduğunu hatırlatan Başkan Tahir Şahin konuşmasına şöyle devam etti; “Mustafa Kemal Atatürk bu ülkeyi o kadar kolay bize bahşetmedi. 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, işte o bağımsızlık ateşiyle birlikte 9 Eylül 1922’de düşmanı denize dökerek bize bu vatanı bahşetti. Bu bayrağın üzerinde o kadar çok şehitlerimizin kanı var ki; Sunni, Alevi, Laz, Çerkez, Boşnak kanımız var. Kanla irfanla sulanan bu bayrağımıza sahip çıkmak da bizlere, Mustafa Kemal Atatürk’ün torunlarına düşüyor. Hep birlikte sahip çıkacağız bu ülkeye de, bu bayrağa da. Çünkü biz şunu biliyoruz; bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer üzerinde ölen varsa vatandır. Biz bunu biliyoruz, bununla yaşıyoruz. Bu ülkeyi hep sevdik, hep sevmeye devam edeceğiz. Bu ülkeyi ne IŞİD’e, ne PKK’ya, ne IRAK’a, ne ABD’ye teslim edeceğiz. Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün torunları olarak bu ülke, bu bayrak, bu devlet, bu millet de bizim diyoruz”

Ramazan ayı boyunca sokak iftarları düzenlemenin çok kolay olmadığına dikkat çeken Başkan Tahir Şahin, iftar sofralarında görev alan Belediye çalışanlarına teşekkür etmek için ikinci kez sahneye çıktığında; “Birlikte çalışmaktan onur duyduğum, şeref duyduğum Belediye Ailesi içerisindeki çocuklarımız var ya, onlar olmasa bu işler olmaz. Onlara güzel bir alkış için çıktım, başka hiçbir şey istemiyorum” dedi ve tüm İslam Aleminin Ramazan Bayramını kutlayarak konuşmasını sona erdirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.