İGC Başkanı Dikmen'den kadın odaklı habercilik vurgusu

İGC Başkanı Dikmen'den kadın odaklı habercilik vurgusu

İGC Başkanı Dikmen, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yazılı açıklamasında bulundu.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, toplumun yarısını oluşturan kadınların eğitim, çalışma hayatı ve siyasette yer alması için toplumun tamamının mücadele etmesi gerektiğini söyledi.

İGC Başkanı Dikmen, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

Dikmen, açıklamasında şunları vurguladı:

“Türkiye'nin, kadınları perde arkasına itmeye değil onların enerjisine ve bakış açısına ihtiyacı var. Kadını ikinci plana atan toplumlar her zaman kaybetmeye, gerilemeye mahkum olacaktır. Yaşadığımız dönem, kadınlar için oldukça zor ve kabul edilemez. Her gün onlarca kadın şiddete maruz kalıyor, tacize ve tecavüze uğruyor. Ve bu saldırılar giderek yükseliyor. Bu konuda farkındalık medya sayesinde daha da artıyor. Erkek egemen bakış açısı ile bazı medya organları ise bu tür olayları kadınları suçlayarak yayınlıyor. Haberlerin içine sinsice eklenmiş ataerkil kodlar ile toplumun büyük bir kısmı bu tip saldırıları 'normal' olarak algılıyor. Medya, kadınlarla ilgili yaptığı yayınlarda 'kadın bedeni üzerinde erkeklerin denetim kurması' düşüncesinden uzak durmalıdır. Kadın odaklı habercilik yapmalıdır.

Kadınların yaşadığı en büyük sorunlardan biri de istihdamdır. İzmir'de daha az olmakla birlikte Anadolu'nun bir çok yerinde kadın gazetecilerin işe başlama şansının daha az olduğunu gözlüyoruz.

Toplumsal eşitlik için kadın erkek ayrımına son verilmelidir. Kadının üretimin her noktasında yer almasının önü açılmalıdır. Ancak bu şekilde ülkemiz 'çağdaş medeniyetler' seviyesine ulaşacaktır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.