İGC, 'Gazetecilik suç değildir'

 İGC, 'Gazetecilik suç değildir'

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Yönetim Kurulu, Oda TV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız ve Tele1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel gözaltına alınmasına dair yazılı açıklama yaptı. 

İGC yazılı açıklamasında şunları belirtti;

Uzun süredir devam eden gazeteciler üzerindeki baskı, engelleme, gözdağı verme ve terörle ilişkilendirme faaliyetlerine bir yenisi daha eklendi: Oda TV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız ve Tele1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel gözaltına alındı.

Meslektaşlarımız, savcılığa çağrılarak ifadeleri alınabilecekken, kendilerine yönelik suçlamaların ne olduğu, hangi delillere dayandırıldığı açıklanmadan, sabahın erken saatlerinde, suçlu muamelesi yapılarak alındılar. Üstelik Müyesser Yıldız’ın avukatını araması, ona haber vermesi engellenerek.

Kaçma ihtimali olmayan, başka bir davadan mahkeme süreci devam eden, göz önündeki gazetecileri yeni bir dosya açarak gözaltına almak Oda TV ve Tele1 özelinde basına yönelik baskıların bir sonucudur.

Demokratik bir hukuk devletinin olmazsa olmazlarından biridir basının özgür olması, halkı bilgilendirme, haber verme görevini yerine getirmesi.  Ülkemizdeki süreç tam tersi işliyor. Bağımsız medyaya yönelik baskılar her geçen gün artarak, gazetecileri mesleklerini yapamaz hale getiriyor. Gazetecilik suç değildir. Her zaman olduğu gibi meslektaşlarımızın yanındayız ve iktidar sahiplerinin basının önündeki engelleri kaldırarak halkın haber alma hakkına saygılı olması gerektiğini bir kez daha belirtiyoruz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.