İGC İsmail Sivri'yi unutmadı

İGC İsmail Sivri'yi unutmadı

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin (İGC) unutulmaz başkanlarından, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) kurucu başkanı Gazeteci-Yazar İsmail Sivri Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ndeki heykeli önünde anıldı

Anma etkinliğine, İGC Başkanı Misket Dikmen, Başkan Yardımcısı Tayfur Göçmenoğlu, Genel Sekreter Kenan Çimen, Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Pala, Yönetim Kurulu Üyeleri Dilek Gappi, Murat Attila, İsmail Ragıp Geçmen, Gökmen Küçüktaşdemir, İzmir'i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, İsmail Sivri'nin çocukları Hikmet Gökmen, Talat Sivri, Sivri'nin dostları, çalışma arkadaşları ve İGC üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. 


Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan İGC Başkan Yardımcısı Tayfur Göçmenoğlu, İsmail Sivri'nin “bir gazeteci nasıl olur?” sorusunun yanıtı olduğunu söyledi. Sivri'nin İzmir basınının onur kaynağı olduğunu vurgulayan Göçmenoğlu, Sivri'yi İGC olarak saygı ve özlemle andıklarını vurguladı. 


İsmail Sivri'nin kızı Hikmet Gökmen de, İsmail Sivri'yi unutmayan İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve İzmir'i Sevenler Platformu üyelerine teşekkür etti. “Anma etkinliğine katılanların varlığı bize onur veriyor” diyen Gökmen, “Bizim de yaşama amacımız babamızdan kalan mirası biraz olsun devam ettirebilmek. Bunu başarabilirsek ne mutlu bize” dedi. 


İzmir'i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, Sivri döneminde İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin halka daha çok yakınlaştığını söyledi. Sivri'nin Atatürk sevdalısı olduğunu da anımsatan Maruflu, “Onun içi Atatürk sevgisiyle doluydu. Çocuklara hep Atatürk'ü anlatırdı. Gazetecilik mesleğinin kalıcı olması için çalışırdı. Yardımsever, iyi yürekli bir insandı” dedi. Gazeteci Yazar Öcal Uluç, Türkiye'nin en büyük sorunun sevgisizlik olduğuna dikkat çekerek, “Sivri bir sevgi insanıydı. Eğer İsmail Sivri gibi insanları çoğaltabilseydik Türkiye bu hale düşmezdi” diye konuştu. Uğur Yüce, Sivri'nin mütevazı bir insan olduğuna dikkat çekerken, İGC üyesi Erdal İzgi, Sivri'nin Atatürk ile yazdığı kitapların tekrar basılarak cemiyetin yayın organı olan 9 Eylül Gazetesi aracılığıyla çocuklara ulaştırılabileceği önerisinde bulundu. 


Gazeteci Yazar Okan Yüksel de, ölümün yorgunluk gidermek olduğunu kaydederek, “İsmail Sivri yorgunluk gideriyor. Sivri'yi yüreğimize sevdaladık. Eğer bir gün onunla ilgili bir kitap yazabilirsem adını 'Doğdum, Sevdim, Sevildim ve Öldüm' koyacağım” dedi. Şevki Fikri de, İsmail Sivri ile olan anılarını paylaştı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.