İGC Onursal Başkanı Sivri mezarı başında anıldı

İGC Onursal Başkanı Sivri mezarı başında anıldı

İsmail Sivri, ölümünün 9’uncu yılında heykeli başında düzenlenen törende meslektaşları, dostları ve ailesi tarafından anıldı.

Mehmet ÖZDOĞRU - Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Kurucu Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Onursal Başkanı gazeteci ve yazar İsmail Sivri, ölümünün 9’uncu yılında heykeli başında düzenlenen törende meslektaşları, dostları ve ailesi tarafından anıldı.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ne (İGC) 14 yıl başkan olarak hizmet veren gazeteci ve yazar İsmail Sivri, ölümünün 9'uncu yıl dönümünde unutulmadı.

Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ndeki heykeli başında düzenlenen törene, TGF ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin önceki başkanı, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, İGC Başkanı Misket Dikmen, İGC Yönetim Kurulu Üyeleri, İzmir'i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, Sivri'nin oğlu Talat Sivri, kızı Hikmet Gökmen, damadı Ömer Gökmen, torunu Levent Gökmen, yeğenleri Serap Alper, Dilara Alper ile gazeteci dostları katıldı.

Tören öncesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Sivri ve yaşamını yitiren tüm gazeteciler adına saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Sivri adına düzenlenen Çocuk Öyküleri Yarışması'nın referans haline geldiğini söyledi. Bu yıl 7'inci kez düzenlenen yarışmada birinci olan bir öğrencinin cemiyete gelerek belge almak istediğini, bu belge ile TEOG sınavından fazla puan alacağını da anlatan Dikmen, “Bu durum bizi çok mutlu etti. Demek ki, yarışmamız referans haline geldi. 7 yıllık süreçte bini aşkın öğrenci Sivri için kalem tuttu. Onun için öyküler yazdı. Bu yarışma İsmail Sivri'ye çok yakıştı. Buradan Sivri'ye seslenmek istiyorum. Sevgili İsmail Sivri o çok sevdiğiniz çocuklar sizin izinizden gidiyor. Sivri'yi saygıyla, sevgiyle, ve şefkatini özleyerek anıyorum” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel de, İsmail Sivri'nin bilge, dürüst kişiliğine vurgu yaparak, “Sevecen bir insandı. Çevresinde hem sevgi hem saygı uyandırırdı. İsmail Sivri yazardı. Gazeteciydi. Ama İsmail Sivri herşeyden önce bir ağabeydi benim için. Adına yarışmalar düzenleniyor. İsmail Sivri'nin adı her an her gün yaşıyor. Bu, aileye bırakılmış en büyük mirastır. Bu mirasın herkese nasip olmasını dilerim. Çocuk öyküleri yarışması çok önemli. Sivri'nin adı ilk ve orta öğretim kuşağına da yansımış benimsenmiş oluyor. Ortaya çıkan eserler kalıcı kitap haline dönüşüyor. Yeni yazarların yetişmesinde ve kütüphanelere eser bırakılmasında da büyük önem taşıyor. İGC Başkanı Misket Dikmen ve yönetim kuruluna bu misyonu devam ettirdikleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İzmir'i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu da, Sivri'nin yardımseverlik yönüne dikkat çekti. Sivri'nin merhametli bir insan olduğunu kaydeden Maruflu, “Sivri, İzmir İl Fakirlerine Yardım Derneği'nin 50 yıl süreyle yönetiminde bulundu. İzmir'de fakirleri, mağdurları, muhtaçları doyurdular. Deprem oldu, depreme ilk giden ekip Mazhar Zorlu ile Sivri'nin ekibi oldu. Türkiye'nin her yerine yetiştiler. İsmail Sivri'nin adı bu derneklerde yaşıyor” dedi.

İsmail Sivri'nin kızı Hikmet Gökmen de, Sivri'nin ülkenin içinde geçtiği şu zor günlerde göstereceği yolun Atatürk olacağını belirterek, “Çok özledim. Şu günlerde telefon açıp kapısını tıklatıp 'nereye gidiyoruz, ne oluyor' diye sormak isterdim. Göstereceği yol belliydi. Umarım herkes, tüm gençler onun göstereceği yoldan gider” diye konuştu.

İsmail Sivri'nin dostlarından Gazeteci Okan Yüksel de, Sivri'nin, sevdasının, cumhuriyet, laiklik, demokrasi ve Mustafa Kemal Atatürk olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından dostları Sivri'nin heykeline karanfil bıraktı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum