İGC, Sivil Toplum eki için haber bekliyor

İGC, Sivil Toplum eki için haber bekliyor

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin AB projesi kapsamında verilen telif desteği ile işsiz ve serbest gazetecilerin haberleri ‘‘Demokrasinin Gücü: Sivil Toplum’ başlıklı özel ilavede yayınlanacak.

Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) iş birliği ile yürütülen Güçlü Gazeteci Özgür Medya Programı telif desteği kapsamında ‘‘Demokrasinin Gücü: Sivil Toplum’ özel ilavesi yayınlanacak.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, yönetim kurulu üyeleri Mehlika Gökmen, Meltem Seyis, cemiyet üyesi Nihal Aşkın ve AB proje Yöneticisi Reyhan Şenay, özel ilaveye uygun içerikleri kararlaştırdılar. İGC Başkanı Dilek Gappi, Kasım 2021’de yayınlanması planlanan özel ilavede, işsiz ve serbest çalışan gazetecilerin haberlerinin yer alacağını vurgulayarak, başvuruları beklediklerini ifade etti.

igc-stk-dergi.jpg

Telif Destek Programı dahilinde, yayınlanacak eserlerin sahiplerine brüt 100 Euro telif ücreti ödenecek. Telif Destek Programı, iş arama sürecinde olan ve/veya serbest çalışan gazetecilerin, gazetecilik çalışmalarını maddi destekle sürdürmelerini teşvik etmeyi ve medya çoğulculuğuna katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Başvuru formu igc.org.tr telif bölümünden indirilerek, igcabatelif@gmail.com hesabına haber ve fotoğraflarla iletilecek. Son başvuru tarihi 01 Kasım 2021.

Üretilen içeriklerden doğacak hukuki ve maddi sorumluluk eser sahibine, eserin yayın hakkı telif haklarına uygun olarak İGC ve Dokuz Eylül Gazetesi’ne ait olacak.

Kimler başvurabilir

“Özgür Gazeteci Güçlü Demokrasi Projesi” kapsamında uygulanan Telif Destek Programına fiili ehliyetine sahip, daha önce gazetecilik mesleğini icra etmiş ve başvuru döneminde bir medya kurum ve kuruluşuna sürekli basın iş sözleşmesi ile bağlı olmayanlar ile genç gazeteciler öncelikli olmak üzere serbest çalışan gazeteciler faydalanacak.

Eserler; Yayın Kurulu’nun değerlendirmesinin sonrasında yayınlanacak.

‘Demokrasinin Gücü: Sivil Toplum’ özel ekinde yer alacak konu başlıkları şöyle:

STK'ların toplumsal rolü ve önemi

İç İşleri Bakanlığı Sivil Toplum İlişkiler Genel Müdürlüğü Türkiye’nin STK haritası

AB'nin desteklediği STK'lar

Dersimiz STK: Üniversitelerde Sivil Toplum Dersi ve bu derslere katılan gençlerin STK deneyimleri

Sendikal Hareketler ve Gazetecilik

Kadınların Güç birliği: Kadın odaklı çalışan STK'ların projeleri, işbirlikleri

Çocuk ve Sivil Toplum: Sokak Çocukları, bağımlı çocuklar vs.

Mülteciler, Göçmenler ve bu alandaki STK çalışmaları ve özel hikayeler

STK'ların Engellilerin hayatlarına dokunuşları

Çevre ve STK

Kültür Sanat ve STK'lar

STK'ların değiştirdiği hayatlar

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.