İGC’nin Görevi; Gazetecileri Birleştirmektir

İGC’nin Görevi; Gazetecileri Birleştirmektir

Gazeteci Necati Bahçeci ile Gün Ortası Programının bugünkü canlı yayın konuğu Gazeteci Yunus Karakaya  oldu. 

İzmir siyasetinin ve Türkiye gündeminin konuşulduğu programda Gazeteci Yunus Karakaya, aynı zamanda meslektaşlarının geldiği son durum ve yaşadığı sıkıntıları da ele aldı.  

İzmir gündeminin farklı olduğu konusuna da değinilirken Gazeteci Yunus Karakaya, öncelikle tüm dinleyicilerin Mevlit kandilini ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Geçtiğimiz günlerde yapılan toplantıda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yaptığı açıklamalara yönelik eleştirilerin olduğunu vurgulayan Karakaya, İzmir gündemine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.  

“TEKNOLOJİYE BASINDA YENİK DÜŞTÜ” 

Medya ile ilgili gündemin de yer aldığı programda gelecek nesillere de mesaj ileten Gazeteci Yunus Karakaya; “Sektörümüzde haksızlık çok fazla. Mesleğe hakkını vermeyenlerin, hak etmediği yerlerde olması ağırıma gidiyor. Dünden bugüne çok şey değişti, gazetecilik hazırcılığa döndü. Bizler eskiden filmleri kendimiz yıkıyorduk, içimizde heves vardı. Teknolojiye, basında yenik düştü. Bizler çok şanslıyız, çünkü sektörümüzün mesleki ve teknoloji olarak nereden nereye geldiğini gördük. Sizler de bunlara şahitsiniz. Gazeteler ile ilgili oluşumlarda yanlışlıklar olmaya başladı. Gazeteciler patrondu, şimdi patronlar gazeteci” dedi. 

“GAZETECİLERİ BÖLMEYE ÇALIŞIYORLAR” 

Gazetecilerin yaşadığı sıkıntıların geçmişe dayandığının altını çizen Karakaya; “ Gazetecileri bölmeye çalışılıyorlar. İzmir bu konuda çok talihsiz. İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin görevi; gazetecileri birleştirmektir. Gelinen durum itibari ile sıkıntılar var. Köprü kuruluşlar yerine yeni kuruluşlar destekleniyor. İzmir Gazeteciler Cemiyeti, siyasi partinin arka bahçesine geçmiş durumda.  Bende bir cemiyet üyesi olarak çıkardıkları gazetede emeğim var ve tarafsız olması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca pandemi sürecinde, öncesinde yapılan yardımlar gelmediği gibi herhangi bir bilgilendirme de yapılamadı  ” şeklinde konuştu.  

“550  GÜNDE BİR ŞEY BELLİ OLMAZ” 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yaptığı açıklamalardan, 550 gün içinde İzmir için yapılmış ana başlıklardan körfezde yüzeceğini iddia etmesi, Narlıdere metrosu gibi konuların aklında kaldığını ifade eden Karakaya; “Tunç beyin toplantıda hareket ve anlatımı güzeldi. 550 günde hiç bir şey belli olmaz çünkü Aziz Kocaoğlu’nun hizmetleri ile kıyaslanıyor. Anca bir yıl sonra değerlendirme yapılmalı. Büyükşehir yasası, bütün partilerin ilçe belediyelerini zor durumda bırakıyor. Bu konu için bir şey yapılmalı. İlçe belediyelerinin önünün açılması lazım. Yasanın değişmesi lazım. Tunç Soyer’in bir şeyleri başaracağına inanıyorum Fakat eleştirileri de göz ardı etmemesi lazım. İzmir Büyükşehir’de PKK’lı olduğuna dair 12 kişi çıkartıldı. İstanbul’dan alımlar yapıldı. İzmir içi alım yapmaması tartışıldı” dedi. 

“AK PARTİNİN İÇİNDE AKP’LİLER VAR” 

İzmir’in hiçbir şehre benzemediğinin dile getiren Gazeteci Yunus Karakaya; İzmirlinin kafasında bir AK Parti tablosunun var olduğunu belirterek açıklamalarına şöyle devam etti; “İzmir’de,  ne olursa olsun çamurdan olsun CHP olsun algısı var. İzmir hakkında açıklama yapanların çoğu İzmirli değil.  İzmir, İzmir içinden bir siyasetçi kabul ediyor.İlçelerde olabilir. Ak partili görünüp AKP’yi benimsemeyen insanlar var. AKP’nin İzmir’de başarılı olmasını çok zor buluyorum. Kendi partisi içerisinde bile yok etmeye çalışan insanlar var. İzmir’in sağ partiye kayması çok zor. Ortaya çıkan her parti hükümeti eleştiriyor. Oysa devlet ayrı, hükümet ayrı. Hükümeti eleştireyim derken devlete saldırıyorlar. Yeni kurulacak siyasi oluşumlar kendi programlarını, projelerini açıklamadığı sürece başarılı olamazlar. Türkiye’de sıkıntı olan ekonomi. Ekonomi üzerinden projeler yapılmalı. Ben 12 eylül darbesini yaşadım, herkes Kenan Evreni alkışladı. 15 temmuz darbesinde kim dışarı çıktı. Özal döneminde kimse kimseyi eleştirmedi. Halkın sahiplenmediği hiçbir şeyi siyasiler yürütemez. İnsanlarda düşmanın düşmanı benim dostumdur mantığı varken zaten bir şey değişmez. Devlet ve hükümeti ayırt edin.”  

“İZMİR TAKIMLARINDA SAHİPSİZLİK VAR” 

Gazeteci Necati Bahçeci ile Gün Ortası Programının bugünkü canlı yayın konuğu Gazeteci Yunus Karakaya , İzmir siyasetinin ve Türkiye gündeminin dışında İzmir’deki spor takımlarının  son durumunu da ele aldı. 

Altay’ın bu sene başarılı olacağını ümit ettiğini dile getirerek; “Göztepe düzelir bu bir geçiş süreci fakat şampiyon olmaz. Karşıyaka ve İzmir spor birincilik ve süper ligde olması gereken takımlar. Menemen sıkıntı çeker, çünkü yönetim zaafı var. Kısacası İzmir takımlarında sahipsizlik var. Genel anlamda İzmir’e ve takımlara sahip çıkılmalı, maalesef birlik ve beraberlik yok. Sadece spor değil ki; sanayi de, turizm de yok. İzmir kimliksiz bırakıldı. İzmir ileri gitmedi, hep geri gitti. Bir vefasızlık var İzmir’de” şeklinde görüşlerini aktardı.   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.