İhale goygoyunun altındaki gerçek ortaya çıktı

İhale goygoyunun altındaki gerçek ortaya çıktı

Son günlerde Kuşadası’nda yapılan ihaleler ile ilgili olarak belirli çevrelerce servis edilen asılsız haberlerin altından ticari rant çıktı. 

Kuşadası Belediyesi tarafından açılan “Mobil konkasör ile değişik ebatlarda mıcır elde edilmesi ve stoklanması yapım işi” ihalesi ile ilgili olarak bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya hesaplarında yer alan gerçek dışı haberler ile ilgili olarak ihaleyi alan ZTB İnşaat Taahhüt Nakliyat Madencilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından bir açıklama yapıldı. 

Açıklamada ZTB firmasının girdiği ihalelerde indirim oranının asgari yüzde 30, girmediği ihalelerde ise bu oranın azami yüzde 13 oranında olduğuna dikkat çekilerek “Girdiğimiz ihalelerde rekabeti artırarak kamu yararı oluşturmaktayız. Bu durum bazı çevreleri rahatsız etmektedir” denildi. 

Kuşadası Belediyesi tarafından açılan “Mobil konkasör ile değişik ebatlarda mıcır elde edilmesi ve stoklanması yapım işi” ihalesi ile ilgili olarak Kuşadası Belediyesi’nin ardından ihaleyi alan ZTB firması adına Turan Bagi tarafından bir açıklama yapıldı. Turan Bagi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

“Son günlerde yerel bazı sosyal medya hesaplarında şahsım ve firmam hakkında asılsız iddialara dayanan haberler çıkmaktadır. Bu asılsız iddialar ile ilgili hukuki mücadelemizi başlatmış olmakla beraber kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bu açıklamayı yapmaya ihtiyaç duyduk. 

Firmamı ve özellikle Kuşadası Belediyesi’ne hedef alan bu haberlerin ticari rakiplerimizin etik olmayan kötü niyetli karalama kampanyası dışında bir amacı bulunmamaktadır. ZTB İnşaat Taahhüt Nakliyat Madencilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 2017 kuruluşlu bir firma olup ilk ihalemizi Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Destek Hizmetleri Daire Başkanlığından aldık. Kuşadası Belediyesi’nden ilk ihalemizi 2018 yılında aldık. 

Firmamız en doğal ticari hakkı olana kamu ihalelerine katılarak, Karayolları ve belediyeler gibi kamu kurumlarıyla çalışmaya devam etmektedir. Yapılan haberlerle sadece Kuşadası Belediyesi ile çalıştığımız yönünde algı yaratılmaya çalışılmaktadır. Ekteki tablo incelendiğinde girdiğimiz ihalelerle rekabeti artırarak nasıl bir kamu yararı oluşturduğumuz görülecektir. Firmamız ZTB'nin girdiği ihalelerde indirim oranı asgari yüzde 30 olarak gerçekleşirken ZTB'nin girmediği ihalelerde indirim oranı azami yüzde 13 olarak gerçekleşmektedir. Söz konusu asılsız iddialara dayalı haberlerin bu durumdan rahatsız olanlar tarafından üretildiği aşikârdır. Bu asılsız iddialar ile ilgili başlattığımız hukuki mücadele gerçeği ortaya koyacaktır.”

f4896474-8e5b-452b-bee1-60bbbf4abbc7.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.