İhalede usulsüzlük operasyonuyla 10 ilde 35 kişiye gözaltı!

İhalede usulsüzlük operasyonuyla 10 ilde 35 kişiye gözaltı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İŞKUR’u 2014-2018 yılları arasında 20 milyon TL zarara uğrattıkları ortaya çıkan 21'i İŞKUR personeli toplam 58 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi. 10 ilde düzenlenen operasyonda 35 şüpheli yakalandı.

İstanbul Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, yapılan ihbar sonucu İŞKUR Genel Müdürlüğü’nde çalışan memurların ihale yoluyla düzenledikleri meslek edindirme ve işbaşı eğitim programlarında usulsüzlükler yaptığını tespit etti. Savcılık şüphelilerin, sahte belgelerle kursa katılmayan kişilere ödemeler yapılmasını sağladıklarını ve bu şekilde kurumun 2014- 2018 yılları arası 20 milyon TL zarara uğratıldığını belirledi.

Bu yönde kurum müfettişinin de incelemesi sonucu raporun düzenlendiği, yine düzenlenen raporda ihalelerdeki usulsüzlüklerle ihaleye fesat karıştırma suçlarının da işlendiği tespit edildi.

İletişimin dinlenmesi sonrası bir kısım şüpheliler tarafından rüşvet alındığı da kayıtlarıyla belgelendi. Tanık ve şikayetçi beyanları, müfettiş raporları, kriminal inceleme raporları, yapılan tespitler ve elde edilen deliller doğrultusunda organize şekilde hareket eden şüphelilerin ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve örgüte üye olma’, ‘Nitelikli dolandırıcılık’, ‘Resmi belgede sahtecilik’, ‘Rüşvet’, ‘İhaleye fesat karıştırma’ suçlarını işledikleri tespit edildi.

24 ayrı suça karışan 21′ i İŞKUR personeli, 17’si şirket/firma yetkilisi, 13’ü sahte kursiyer, yedisi usulsüz kursiyer ve kimlik temin eden toplam 58 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

10 ilde düzenlenen eşzamanlı operasyonlarda 35 şüpheli yakalandı. Diğer şüphelilerin yakalama çalışmaları devam ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.