İhanetin Böylesi: 60 Askeri Bile Bile Ölüme Göndermiş

İhanetin Böylesi: 60 Askeri Bile Bile Ölüme Göndermiş

Darbeci general 60 askeri bile bile ölüme göndermiş

PKK'lılara yönelik Mardin Nusaybin'de düzenlenecek operasyonu yöneten ve darbe girişiminin ardından tutuklanan Tuğgeneral Salih Kırhan'ın 60 askeri bilerek ölüme gönderdiği ortaya çıktı. PKK'lı teröristler tarafından Nusaybin'de şehit edilen askerlerin Kırhan'ın emriyle yaya olarak gönderildiği ortaya çıktı. PKK'lı teröristler tarafından el yapımı patlayıcılarla tuzaklanan sokaklara zırhlı araçlarla gitmeleri gerekirken Kırhan'ın emriyle yaya olarak gönderilen 60 asker teröristler tarafından kolayce şehit edildi.

2 haftada temizlendi

Nusaybin'den gelen şehit haberleri ve şikayetler üzerine Genelkurmay Başkanlığı harekete geçerek Kırhan'dan görevi alıp, Tunceli'den getirilen Tuğgeneral Levent Ergün'e devretti. Ergün komutasındaki askerler bölgeyi 2 haftada teröristlerden temizledi.

Terörist sayısı arttı
 
Nusaybin'de hendek kazıp barikat kuran teröristlerin temizlenmesi için 14 Mart 2016’da başlayan ‘Atmaca 7’ operasyonunun ilk günlerinde, peş peşe kara haberler geldi. Kısa sürede 60 şehit verilmesi de eleştirilere neden oldu. Akar’ın incelemesinin ardından yapılan görev değişikliğiyle şehit sayısı azaldı, öldürülen terörist arttı ve 2 hafta içinde operasyonlar bitti.
 
Şikayetler bitmedi
 
Kırhan’dan o dönem bir çok asker şikayetçi olmuştu. Hükümeti terörle mücadelede zayıf göstermeyi ve artan şehit cenazeleriyle toplumsal kavgayı körüklemeyi amaçlayan hain, darbe sonrası tutuklandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.