İhracatçılar dijital ortama taşınıyor

İhracatçılar dijital ortama taşınıyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Türkiye E-İhracat Platformu'nu yakında hizmete alıyoruz. İhracatçılarımızı dijital ortama taşımış olacağız” dedi.

Ticaret Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri ortaklığında Congresium Kongre ve Sergi Merkezi’nde düzenlenen "Ankara E-Ticaret Zirvesi" başladı. Programda e-ihracatın önemi, konsorsiyumlar, geleceğin trendleri ve pazar yerleri konularında paneller düzenlenecek.
Programın açılış konuşmasını yapan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, e-ticaret sektörünün ihracatı daha da arttırabilmesi amacıyla gerekli yasal düzenlemeleri yapacaklarını kaydetti.

aw071750-01.jpg

“YENİ DESTEK MODÜLLERİ HAZIRLADIK”

Ticaret Bakanlığının e-ticaret sektöründe düzenleyici ve denetleyici etkilere sahip konumda olduğunu söyleyen Bakan Bolat, ilgi kanuni düzenlemelerini çıkaracaklarını belirterek, “Bu yıl e-ihracata yönelik desteklerimizle alakalı siz değerli sektör temsilcilerimizle yaptığımız istişarelerle yeni destek modülleri hazırladık. 2024’te bunları sizin istifadenize sunacağız” diye konuştu.
E-ticaret ve e-ihracatta hedef pazar ürünlerinin test edildiği çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Bakan Bolat, “Müşteri temsilcileriyle yeni ürünler keşfetmek ve mevcut ürünlere yenilikçilik katmak hedefindeyiz. E-ihracatın toptan satışlara göre yüksek kar marjlı olması avantajından hep birlikte yararlanmamız lazım. Üretim ve ödeme süreçleri itibarıyla da nispeten düşük riskli işlemler yapılmakta” ifadelerini kullandı.

“E-TİCARET SEKTÖRÜ ÇOK BÜYÜK FIRSATLAR SUNUYOR”

Türkiye’de genç nüfusun bilgi teknolojilerine yatkınlığına da değinen Bakan Bolat, “Genç girişimcilerimizle yeni teknolojileri hızla adapte edebilmeleri ve uygulayabilmeleriyle bizim çok gelişmiş ülkelerle aramızdaki gelişmişlik farkını kapatmamızda çok büyük bir rol oynayacak. Küçük ve orta büyüklükte işletmeler için de çok uzun yılların tecrübesi ve birikimiyle büyük işletmeler karşısında rekabet güçlerini arttırabilmesi amacıyla e-ticaret sektörü çok büyük fırsatlar sunuyor” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE E-İHRACAT PLATFORMU'NU YAKINDA HİZMETE ALIYORUZ”

Bakan Bolat, hiç ihracat yapmamış KOBİ'lerin ürünlerini yurt dışına ihraç etmelerini sağlamak için e-ihracat destekleri paketlerini devreye aldıklarını dile getirdi. Uzak ülkelere ihracatı arttırma hedefi çerçevesinde 18 hedef ülke içerisinde “Hedef E-ihracat Pazarları” raporu yayınladıklarını söyleyen Bakan Bolat, şöyle konuştu:

“E-ihracat ve ticareti desteklemek için Türkiye E-İhracat Platformu'nu yakında hizmete alıyoruz. İhracatçılarımızı dijital ortama taşımış olacağız. Bu yeni nesil teknolojilerin kullanılacağı milli BTV platformunu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye İhracatçılar Meclisi, Ticaret Bakanlığımızla birlikte hayata geçireceğiz.”

Ankara E-ticaret Zirvesi, 10 Kasım’a kadar Congresium Kongre ve Sergi Merkezi’nde devam edecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.