İKÇÜ Biyomedikal'in Nabzını Tutacak

İKÇÜ Biyomedikal'in Nabzını Tutacak

Biyomedikal Mühendisliği Ulusal Toplantısı'na İKÇÜ ev sahipliği yapacak.

Biyomedikal Mühendisliği alanında gerçekleştirilen Türkiye’nin en prestijli ulusal kongresi Biyomedikal Mühendisliği Ulusal Toplantısının (BİYOMUT) ev sahipliğini İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi üstlendi.
Türkiye'nin ilk Cittaslow'u (sakin şehir) olan Seferihisar,  20. kez gerçekleştirilecek olan uluslararası katılımlı BİYOMUT kongresine katılacak yüzlerce bilim insanını ağırlayacak.

İKÇÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Oflaz’ın başkanlığında düzenlenecek olan kongrede bilim insanları;  biyomedikal, elektrik-elektronik, mekatronik, biyomekanik, doku mühendisliği, klinik mühendisliği, yazılım mühendisliği, tıp teknolojileri, genetik, kimya gibi çağımızın en gözde araştırma alanları hakkında bilgi alışverişinde bulunacak.

3-5 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek kongre hakkında bilgilendirmede bulunan Kongre Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hakan Oflaz, birbirinden değerli 170 bilimsel çalışmanın kongreye bildiri formatında sunulduğunu kaydetti. Oflaz, Türkiye’nin dört bir yanından biyomedikal alanında faaliyet gösteren araştırmacıları ağılayacak olmanın heyecanını yaşadıklarını vurguladı.

Çeşitli etkinliklerin, öğrencilere yönelik eğitimlerin ve sosyal programların da yer alacağı kongrenin amacını özetleyen Yrd. Doç.Dr. Oflaz, “Kongrede birbirinden farklı alanlardaki paydaşlar bir araya gelerek beyin fırtınası estirecek. Bir araya gelecek paydaşlar sağlık şehri olan İzmir’de büyük bir aile fotoğrafı verecekler. Türkiye’nin öncelikli alanlarına yönelik yeni fikirlerin tartışılacağı bu bilimsel ortam, aynı zamanda yeni projeleri de tetikleyecektir. Kongrede hem sektörün sorunlarını da gündeme taşıyacağız, hem de güncel tıp teknolojilerini de yakından takip etme şansına sahip olacağız. Kongreye katılmak isteyenler  biyomut2016.org  sitesinden detaylı bilgi edinebilir” dedi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.