“İKÇÜ Fakülte ve Bölüm Tanıtım Günleri” öğrencilerden yoğun ilgi görüyor

“İKÇÜ Fakülte ve Bölüm Tanıtım Günleri” öğrencilerden yoğun ilgi görüyor

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi'nden Kariyer odaklı eğitim

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından üniversite tercih aşamasındaki gençler için bu yıl yedincisi düzenlenen,  “İKÇÜ Fakülte ve Bölüm Tanıtım Günleri” öğrencilerden yoğun ilgi görüyor.

29 Temmuz Pazartesi gününe kadar mesai saatleri içinde kampüse gelen öğrenciler ve veliler, tanıtım masalarında bulunan öğretim elemanlarına, İKÇÜ hakkında merak ettiği tüm soruları yöneltme şansına sahip oluyor. Adaylar ayrıca kariyer planlama destek imkanları, sağlık, spor, kültür ve yurt olanakları, Erasmus +, Mevlana ve Farabi gibi yurt içi-yurt dışı değişim programları, hazırlık eğitimi gibi hizmetler hakkında ilgili idari ve akademik personel ile görüşme şansı yakalıyor.

“Benim Üniversitem”

Yükseköğretimde doğru tercih yapılmasının eğitim ve meslek hayatına yön veren önemli bir nokta olduğunu söyleyen İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, “Varoluş sebebimiz olan öğrencilere hem eğitim sürecinde hem de mezuniyet sonrası meslek hayatında ‘Benim Üniversitem’ gururunu yaşatmak en büyük hedefimiz.” dedi.

rektor-kose.jpg

“Yeni öğrencilerimizi sabırsızlıkla bekliyoruz.”

İKÇÜ’nün kuruluşundan bu yana fiziki ve araştırma alt yapısı, genç ve dinamik kadrolarıyla kısa zamanda önemli gelişme kaydettiğini, araştırma üniversitesi olma özelliğine kavuştuğunu ifade eden Prof. Dr. Köse, “Bünyemizde 13 fakülte, 3 enstitü, 1 yüksekokul, 2 meslek yüksekokulu, 17 araştırma ve uygulama merkezi ve bilimsel araştırma ve eğitim faaliyetlerine yönelik 7 koordinatörlük ile 13 bin civarında öğrencimizle kocaman bir aile olduk. Tercih edip, kayıt yaptırarak ailemize katılacak olan siz öğrencilerimizi sabırsızlıkla bekliyoruz.” diye konuştu.

Kariyer odaklı eğitim

“İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, gündemi takip eden değil, gündemi belirleyen bireyler yetiştirmektedir” diyen Prof. Dr. Köse, eğitim süresince öğrencilerine iyi bir kariyer planlama danışmanlığı verdiklerini, öğrencilerini doğrudan uygulama süreçlerine dâhil etme, ilgili sektör ve sanayi kuruluşları ile buluşturma adına önemli projelere imza attıklarını vurguladı.

Gelemeyenler için web alanı

Kampüse gelemeyen öğrenciler için hazırlanan ‘Aday Öğrenci Bilgilendirme Sayfasının (http://adayogrenci.ikc.edu.tr/#anasayfa) yararlı bir kılavuz olabileceğini belirten Prof.Dr.Köse, İKÇÜ Kampüsü ziyaret edecek tüm gençleri ve ailelerini 29 Temmuz 17.00’a kadar devam edecek tanıtım günlerinde ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını söyledi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.