İKÇÜ GELECEĞİN BİLİM İNSANLARINI MİSAFİR ETTİ

İKÇÜ GELECEĞİN BİLİM İNSANLARINI MİSAFİR ETTİ

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programlan Başkanlığı’nca düzenlenen Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasının İzmir Bölge Sergisi’ne ev sahipliği yaptı.

Serginin açılışına Rektör Prof.Dr. Mehmet Tokaç, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Adnan Kaya,  TÜBİTAK-Bilim İnsanı Destek Programlan Başkanlığı Lise ve Ortaokul Proje Yarışmaları İzmir Bölge Koordinatörü Prof. Dr. M.Serdar Korukoğlu, İzmir Bölge Koordinatör Yardımcısı Prof.Dr.Musa Alcı, İKÇÜ Genel Sekreteri Nurettin Memur ile projeleriyle İKÇÜ’ye konuk olan geleceğin bilim insanları katıldı.

Bilim Şenliğine İzmir Bölgesinden 635 başvuru

Sergi hakkında bilgi veren TÜBİTAK-Bilim İnsanı Destek Programlan Başkanlığı Lise ve Ortaokul Proje Yarışmaları İzmir Bölge Koordinatörü Prof. Dr. M.Serdar Korukoğlu, öğrencilerin toplam sekiz alanda yarışmaya katıldıklarını belirtti. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasının, temel bilimlerin dışında sosyal ve teknolojik alanlara da yayıldığını söyleyen Prof. Dr.Korukoğlu, “Öğrencilerimizin temel ve sosyal bilim alanlarında çalışmalar yapması, çalışmalarını yönlendirmesi, sorgulama, araştırma ve çözüm bulma becerilerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir. Yarışmaya toplam 11.352 proje başvurusu gerçekleşmiştir. Bu başvurulardan 635 adedi İzmir Bölgemizden yapılmıştır. Bölgemizden yapılan proje başvurularının Bölgemizi oluşturan illere göre dağılımı; İzmir 411, Aydın 88, Muğla 45, Manisa 43, Uşak 34 ve Denizli 14 başvuru şeklindedir. Bölgemiz başvurularının alanlara göre dağılımı ise Biyoloji 108, Değerler Eğitimi 64, Fizik 139, Kimya 40, Kodlama 53, Matematik 156, Tarih 34 ve Türkçe 41 şeklindedir. Bölgemize ait proje başvurulan bölgemizdeki üniversitelerin öğretim üyelerinden oluşan jüriler tarafından incelenmiş ve 80 proje İzmir Bölge sergimize davet edilmiştir. Sergilenen projeler; Matematik 20, Fizik 17, Biyoloji 14, Değerler Eğitimi 8, Kodlama 7, Kimya ve Türkçe 5’er ve Tarih 4 proje şeklindedir.” dedi.

İKÇÜ’ye Teşekkür

Proje sürecinde kendilerine destek olan kurum ve kuruluşlara da teşekkür eden Prof. Dr. M.Serdar Korukoğlu, “İzmir Bölge yarışmamızda görev alan ve titiz ve özverili çalışmaları nedeniyle Bölgemiz jüri üyelerimize teşekkür ediyorum. Ödül törenimizde ev sahipliğini üstlenen Ege Üniversitesi Rektörlüğü’ne ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü çalışanlarına, sergimizi gerçekleştirmede her türlü olanağı sağlayan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörlüğüne, SKS Daire Başkanlığına ve il dışı konuklarımızı ağırlayan SGK İzmir Alsancak Eğitim ve Dinlenme Tesisleri Müdürlüğüne teşekkür ederim. Proje yarışması sürecine katkı veren İzmir Bölgemizin tüm İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine ve Projeler Birimi çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyor, yarışmaya katılan tüm gençlerimize başarılarının devamını diliyorum.” diye konuştu.

“Hayatınızı bilimle şekillendirin.”

Rektör Prof.Dr. Mehmet Tokaç ise bilimsel çalışma yapmaya küçük yaşlardan itibaren başlayan geleceğin bilim insanlarını, İKÇÜ’de ağırlamaktan duydukları memnuniyeti paylaştı.  Bilimsel araştırmaların arka planında başarılı takım çalışmalarının yattığını belirten Rektör Prof.Dr. Tokaç,  “Öğrencilerimizin yetişmesinde emeği geçen öğretmenlerimizi, okul yöneticilerini ve değerli ailelerini kutluyorum. Önümüzdeki yıllarda daha fazla öğrencimizin bu önemli deneyimi yaşamalarını, öğrencilerimizin hayatlarına bilimi katarak geleceklerini şekillendirmelerini dilerim.” dedi.

Finale kalan öğrencilerin stantlarını gezerek projelerle ilgili bilgi alan İKÇÜ Rektörü Prof.Dr.Tokaç, gençleri ve danışman öğretmenlerini tebrik etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.