İKÇÜ İLK 3’E GİRDİ

İKÇÜ İLK 3’E GİRDİ

University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarı, 2000 yılından sonra kurulan üniversiteleri, akademik başarılarını esas alarak sıraladı.

2009 yılında kurulan, 2010 yılından bu yana ise sadece Türk üniversitelerini değil, Dünya üniversitelerini akademik performans açısından değerlendiren University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarı, 2000 yılından sonra kurulan üniversiteleri, akademik başarılarını esas alarak sıraladı. 2010 yılında İzmir’in 4. devlet üniversitesi olarak kurulan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, bu tabloda 74 üniversiteyi geride bırakarak, 3. sıraya yerleşti. URAP 2017-2018 Türkiye sıralamasında, Clarivate Analytics/InCites ile YÖK’ün yayınladığı veriler kullanıldı. Sıralama sisteminin temel hedefi; üniversitelerin akademik performanslarını, diğer üniversitelerle karşılaştırabilmelerine yardımcı olmak. 

URAP Türkiye 2017-2018 sıralamasında bu yıl, etki değeri yüksek olan dergilerdeki makaleler (üst %75’lik dilim) sıralamaya dahil edildi. Böylece ilgili alanlarda etkinlikleri bakımından önde gelen dergilerde yapılan yayınlara odaklanılarak sıralamada yayın kalitesinin öne çıkarılması hedeflendi. Beş yıllık toplam doküman göstergesinde ise daha önceki sıralamalarda olduğu gibi, her üniversitenin tüm makale ve tüm diğer dokümanları değerlendirmeye dahil edildi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.