İKÇÜ İSLAMİ İLİMLER İLK MEZUNLARINI VERDİ

İKÇÜ İSLAMİ İLİMLER İLK MEZUNLARINI VERDİ

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi, ilk mezunlarını uğurladı.

İKÇÜ İslami İlimler Fakültesini başarıyla tamamlayan 14 genç ilahiyatçı için düzenlenen törende, aileleri gençlerin heyecanını paylaştı. 


Daha önceden belirlenen bir programı nedeniyle törene katılamayan İKÇÜ Rektörü ve İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saffet Köse, mezuniyete tele konferans ile bağlanarak öğrencilerine tebriklerini iletti. Rektör Prof. Dr. Saffet Köse,  “Sizler bizim için çok özelsiniz. Çünkü fakültemizin ilk mezunlarısınız. ”diye başladığı konuşmasında,  tüm öğrencileri gönülden tebrik ettiğini, her birinin yüreklerinde ayrı bir yere sahip olacağını söyledi. 
 

Prof. Dr. Köse’den gençlere dört önemli tavsiye…
 

Öğrencilere mezuniyet sonrası için de önemli tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Köse, “Sizler için büyük fedakarlıklar gösteren ailelerinize saygılı davranmanız, sizler için eğitim-öğretim imkanlarını sonuna kadar açan bu millete hizmeti bir görev bilmeniz en büyük beklentimizdir. Eğer bu dünyada ve ahiret yurdunda Allah’ın rızasına ulaşmak istiyorsanız, şu dört şeyi yapmalısınız; bulunduğunuz yerde Allah’ı unutmamalısınız, anne-baba duası almalısınız, ailenizde, evinizde huzur olmalı, çalışmalarınızda disiplinli olmalısınız.” diyerek gençlere başarılı ve hayırlı ömürler temennisinde bulundu.
 

“Kur’an’ın ve sünnetin yolundan ayrılmayın.”
 

Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Mehmet Bahçekapılı ise teşekkürü en çok hak edenlerin başında anne-babaların geldiğini kaydetti.  “Bu kıymetli evlatları yetiştirdikleri ve bizlere emanet ettikleri için onlara ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.” diyerek ailelere seslenen  Doç. Dr. Bahçekapılı,  öğrencilerden Kur’an ve sünnetin yolundan ayrılmadan bir hayat geçirmelerini istedi. Doç. Dr. Bahçekapılı,  “Mezun olan evlatlarımız için ilmi alanda, akademik alanda her türlü gayreti sarf eden kıymetli hocalarımıza, her zaman yanlarında olan idari personelimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kur’an ve sünnetin yolundan ayrılmadan İslam’ın ruhunu her zaman kalbinizde, zihninizde taşıyarak; vazifenizin bilincinde olarak görevinizi yapmanızı temenni ediyorum.” diye konuştu.
 

“Formasyon ile büyük sevinç yaşadık.”
 

Öğrencilerin yetişmesinde emeği geçen ailelerine ve özveriyle çalışan tüm fakülte akademik kadrosuna  teşekkür eden  Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Gedik de konuşmasında, formasyon hakkı ile genç mezunların öğretmen olabilmelerinin mutluluğunu da paylaştıklarını aktardı. Dr.Öğr. Üyesi Ahmet Gedik, “ Mezuniyetlere bir yıl kala öğrencilerimizin en büyük sevinci, fakültemiz öğrencilerine tanınan formasyon hakkı, öğretmenlik hakkıdır. Son bir yılda formasyon derslerini mezuniyet arifesinde olan öğrencilerimizin almasında büyük fedakarlık gösteren hocalarımıza, başta Doç. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Dr. Öğr. Üyesi Safinaz Asri, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Ali Çanakcı olmak üzere tüm din eğitimi hocalarına teşekkür ediyoruz. “ şeklinde konuştu.
 

“İlim talebesi olmak için gayret gösterdik.”
 

Mezunlar adına konuşan fakülte birincisi Hicret Aslan, “ilim bencillik ister, kendinize özel zaman ayırmak ister” sözündeki gibi bir süreliğine de olsa kendilerini çevreden soyutlayarak ilim talebesi olmaya gayret gösterdiklerini söyledi. Aslan, “İlim yollarından bir yola giren cennet yollarından bir yola girmiştir hadis-i şerifindeki müjdenin muhatabı olabilmek için ilim yolunda olmaya çalıştık. Bundan sonraki hayatımızda da bu müjdeye nail olarak geçecek bir ömrün biricik hedefimiz olmasını Rabbimizden temenni ediyorum. Şüphesiz her bir hocamızın yetişmemizde ve buraya gelmemizde ayrı ayrı emekleri söz konusudur. Her biri birbirinden değerli hocalarımızın bizlere daima kapılarının açık olduğunu vurgulamaları ve bunu pratikte göstermeleri sonucu bu günlere geldik. Üzerimizde emeği geçen tüm hocalarıma gönülden şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

 


Konuşmaların ardından öğrenciler, mezuniyet belgelerini fakülte öğretim üyelerinin elinden alarak mesleki hayatlarına ilk adımı attı. Program, ilahi ve şiir dinletileri ile son buldu.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.