İKÇÜ KARİYERDE BİR ADIM ÖNDE

İKÇÜ KARİYERDE BİR ADIM ÖNDE

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’ ile İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü yeni bir iş birliği protokolüne imza attı.

Öğrencilerinin mezun olmadan yeterli mesleki alt yapıya sahip olması adına, İKÇÜ Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezinin İŞKUR ile yürüttüğü çalışmalara bir yenisi daha eklendi.

İKÇÜ Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan, İŞKUR İl Müdürü Kadri Kabak arasında imzalanan mesleki eğitim tip 1 iş birliği protokolü kapsamında İKÇÜ’lü öğrenciler, ‘İnsan Kaynakları Yönetimi Meslek Elemanı Yetiştirme’ eğitimi alacak. 25'er kişilik 4 gruptan oluşan eğitim planında, toplamda 100 öğrencinin eğitim alacak. Kursiyerler eğitim sürecinde cep harçlığı kazanırken; eğitim sonunda sertifika sahibi olacak.

“Cep harçlığı İŞKUR’dan”

Protokolle ilgili bilgi veren İzmir Çalışma ve İş Kurumu İzmir İl Müdürü Kadri Kabak, eğitimin 40 saati kapsadığını, 16 saatinin uygulamalı olacağını belirterek; kursu tamamlayanların iş gücü piyasasına kazandırılacağını kaydetti. İl Müdürü Kabak, “Kursiyerlerimize eğitim giderlerinin karşılanması ve cep harçlıkları İŞKUR tarafından ödenecek.” dedi.

“Öğrencilerimiz rekabete bir adım önde başlayacak”

“En büyük sermaye insandır” diyen Rektör Prof.Dr. Akhan ise insan kaynakları yönetiminin (İKY),  tüm kurumlar için çok önemli olduğunu vurguladı. Prof.Dr. Akhan, “Bu eğitim, öğrencilerimize, mezun olduktan sonraki süreçlerinde güven verecektir. Çünkü günümüzde iş hayatı, rekabette öne geçmek amacıyla insan kaynaklarına büyük yatırım yapmaktadır. İşletmeler yetenekli çalışanlarını kaybetmemek, doğru pozisyona doğru adayı işe almak için çeşitli uygulamalar içerisinde bulunmaktadırlar. İşte bu süreçler hakkında bilgi sahibi olarak mezun olan öğrencilerimiz rekabete bir adım önde başlayacak” diye konuştu.

“Her süreç anlatılacak”

Programa yoğun talep olduğunu söyleyen Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Yrd.Doç.Dr. Murat Esen de eğitimlerin kampüste verileceğini söyledi. Yrd.Doç.Dr. Esen, “Bir öğrenci iş başvurusunda bulunduğunda, sürecin başlangıcından itibaren hatta öz geçmiş hazırlama sürecinden başlayarak yapması gerekenlerle ilgili bilgi sahibi olacak“ dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.