İKÇÜ Psikoloji Laboratuvarlarına kavuştu

İKÇÜ Psikoloji Laboratuvarlarına kavuştu

Eğitimde teorik bilgi ile birlikte uygulamaya önem ve öncelik veren İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sosyal ve Beşeri bilimler Fakültesi, Medya ve İletişim Bölümü’nün ardından Psikoloji Bölümü’nü de uygulama alanlarına kavuşturdu.

2015-2016 Öğretim yılında ilk öğrencilerini kabul ederek eğitime başalayan Psikoloji Bölümü, Klinik Psikoloji ve Deneysel Psikoloji laboratuvarlarının hizmete açılmasıyla birlikte öğrencilerine sınıf ortamında kazandıkları teorik bilgiyi pratiğe dökme imkânı sağlamış oldu.

Kendilerine ayrılan laboratuvar ortamında aynı zamanda Sosyal Psikoloji gibi diğer alanlarda ihtiyaç duyulan test ve terapi uygulamalarına da uygun bir biçimde dizayn edilmiş olan laboratuvarlar, sadece öğretim üyelerinin değil, öğrencilerin de beğenisini kazandı.

Açılış törenine Rektör Yardımcısı, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Gökçe, Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emine Sevinç Tok, öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı. Törende konuşan Rektör Yardımcısı, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Gökçe, açılan laboratuvarlarla birlikte Psikoloji Bölümü’nün Türkiye ve Dünya standartlarında bir uygulama alanına kavuşmasından duyduğu mutluluğu ifade etti.  Yoğun programları nedeniyle açılışa katılamayan Rektör Prof. Dr. Saffet Köse’ye sağladığı imkânlardan dolayı müteşekkir olduklarını ifade eden Gökçe, bölüm öğretim üyeleri ve elemanları başta olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.