İKÇÜ Rektör Yardımcısı: Ahlakın İçinde Din Yoksa Kalıcılık Olmaz

İKÇÜ Rektör Yardımcısı: Ahlakın İçinde Din Yoksa Kalıcılık Olmaz

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Saffet Köse katıldığı “İş Ahlakının Yaygınlaştırılmasında İş Dünyası, Üniversiteler ve Sivil Toplumun Rolü” başlıklı panelde laiklik ve din üzerine çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Medyaege/Oğuz Can Demirören - Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği'nin (İGİAD) düzenlediği “İş Ahlakının Yaygınlaştırılmasında İş Dünyası, Üniversiteler ve Sivil Toplumun Rolü” isimli panele katılan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektör Yardımcısı ve İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saffet Köse, modern dünyanın hayatı laikleştirdiğini ve laikliğin de ahlakı imkansız kıldığını söyledi.

"Seküler kavramların içerisinde Müslüman kalmaya çalışıyoruz"

Rektör Yardımcısı Saffet Köse "tüketici üreticinin esiri haline gelmiş durumda" dedikten sonra helal peşinde koşanın farz üstüne farz olduğunu unutturulmaması gerektiğini söyledi.

Ahlakın içerisinde din olmadığında kalıcılık olmadığını savunan Köse, modern dünyanın en çok ahlaka ihtiyaç duyduğunu söyleyerek; "(modern dünya) hayatı sekülerleştirdiği için de ahlakı imkânsız kılanda bizzat kendisi oluyor. Vicdanımızın boyutuyla ahlakı irdelememiz gerekiyor." şeklinde konuştu.

"Laik kavramlar ile Müslümanların mutlu olamayacağı aşikar"

Vicdanın Allah'ın kalpteki sesi olduğunu öne süren Rektör Yardımcısı, dünyada vicdan kalmadığını söyleyerek vicdanlı insanların dünyaya hakim olması gerektiğini ifade etti. Saffet köse ayrıca "Seküler kavramlar ile Müslümanlar mutlu olamayacağı aşikâr kanaat etmemiz lazım." cümlesini kurarak, helal kazanç ve kul hakkı duyarlılığı bilincinin öncelikleri olması gerektiğini söyledi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.