İKÇÜ'de değerlendirme süreci sona erdi

İKÇÜ'de değerlendirme süreci sona erdi

“İKÇÜ, güçlü lidere sahip, genç, gelişime açık bir kadroya sahip”

Değerlendirme için İKÇÜ’ye gelen YÖK Kalite Kurulu Dış Değerlendirme Takım Başkanı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sait Bilgiç, Dış Değerlendirme Takımı Üyeleri Prof.Dr. Ali Paşa Ayas, Prof.Dr. Zeki Ayağ, Prof.Dr. Uğur Kölemen, Prof.Dr. Belma Akşit ile Ebru Ocak ziyaretlerini tamamladı.

 “Biz kaliteli bir üniversite olmak istiyoruz”

3 günlük İKÇÜ ziyareti sonunda çıkış bildirimini paylaşan YÖK Kalite Kurulu Dış Değerlendirme Takım Başkanı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sait Bilgiç, kalite süreciyle ilgili bilgi verdi. Kurumsal dış değerlendirme takviminin Aralık 2016'da başladığı, Şubat 2017 sonuna kadar da tamamlanacağının kaydedildiği toplantıda, İKÇÜ’lülere seslenen Prof.Dr. Sait Bilgiç, Kalite Güvence Sistemi’nin, “Ben kaliteli bir üniversite olmak istiyorum” amacındaki tüm üniversitelerin bu düşüncesine emin adımlarla yürümesini sağlayan bir sistem olduğunu dile getirdi.

“İKÇÜ, güçlü lidere sahip, genç, gelişime açık bir kadroya sahip”

Kuruluşunun henüz altıncı yılında genç bir üniversite olan İKÇÜ’nün, Kalite Yönetim Sisteminin önemine inanan, güçlü bir lidere sahip olduğuna değinen Prof.Dr. Sait Bilgiç,” İKÇÜ, genç, dinamik, gelişime açık bir kadroya sahip bir üniversite. Üniversitenin tematik alanlar belirleyerek kaynaklarını odaklandırma imkânına sahip olması önemli bir avantaj. Üniversitenin coğrafi konumu ve kampüsün sanayiyle iç içe olması ve işbirliği potansiyelinin yüksek olması ile Teknopark kurulum sürecine başlanması önemli bir unsur. Öte yandan İKÇÜ, TSE Kalite Yönetim Sistemi süreçleriyle ilgili deneyim kazanmış olması, kendine özgü Üniversite Bilgi Yönetim Sistemine sahip olması dikkat çeken bir avantaj olarak görülmektedir.” diye konuştu.

“Kalite süreci ekip işidir”

Prof.Dr. Sait Bilgiç, İKÇÜ’nün stratejik plan, performans göstergeleri ile Kurum İç Değerlendirme Raporu arasında iyileştirme süreçlerinin görüldüğünü ifade etti. Ziyaretlerinde, çalışanlardan ve öğrencilerden İKÇÜ adına olumlu bir sinerji aldıklarını kaydeden Prof.Dr. Sait Bilgiç, nihai değerlendirmelerini rapor halinde YÖK’e sunacaklarını söyledi. Prof.Dr. Bilgiç,  ”Çok genç yaşta kapılarını dış değerlendirmeye açarak bu gerekliliği baştan gördüğü ve kalite süreçlerine verdiği önem için Sayın Rektörümüze teşekkürlerimi ve tebriklerimi sunuyorum. Sizlere de hocamıza verdiğiniz katkılar için teşekkür ediyorum. Çünkü bu süreç tek başına yürütülecek bir süreç değil. Liderin arkasında, ona destek veren, inanmış bir ekibin olması gerekir. Biz İKÇÜ’de böyle bir ekibin varlığını gördük.” şeklinde konuştu.

“Biz bir ağacız, çınar olmaya çalışıyoruz”

Rektör Prof.Dr.Akhan ise kalite sürecinin mükemmele ulaşmak için olmazsa olmaz olduğunu vurguladı. Prof.Dr.Akhan, “Bundan sonraki sürecin yol haritasını çizmek için Kalite Kurulumuzun belirleyeceği kriterler bizim çok önemli olacak. Biz bir ağacız, çınar olmaya çalışıyoruz. Meyve vermeye başladık ama bu meyveleri ölçme biçme zamanındayız.” dedi.

Rektör Prof.Dr. Akhan, sürece katkı veren tüm akademik, idari personele, öğrencilere, dış paydaşlara, Kalite Komisyonu üyelerine ve sürecin koordinasyonunu yürüten Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı ekibine teşekkürlerini iletti. Toplantı, soru-cevap ve sürece dair önerilerle son buldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.