İKÇÜ'de mezuniyet coşkusu

İKÇÜ'de mezuniyet coşkusu

Ön lisans eğitimi ile sağlık sektörünün ihtiyaç duyduğu insan gücünü yetiştirmeyi hedefleyen İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu mezunlarını sektöre uğurladı.

Ağız ve Diş Sağlığı, İlk ve Acil Yardım, Fizyoterapi ile Yaşlı Bakımı Programlarından mezun 260 öğrenci mezuniyet coşkusunu törene katılan aileleriyle paylaştı. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Soyöz’ün ev sahipliğinde düzenlenen törene, İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Kaya, Dekanlar, Dekan Yardımcıları, akademisyenler ve çok sayıda aile katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Kaya, sağlık alanında ülke sorunlarına duyarlı, kamu yararını gözeten örnek bir meslek yüksekokulu olarak mezun ettikleri öğrencilerin topluma, insanlığa olan katkılarını sürdüreceklerinden emin olduklarını söyledi. Prof.Dr. Kaya, gençlerin her zaman yanında olarak başarılarında katkısı olan başta aileleri olmak üzere bu süreçte kendilerine destek veren, öz güven aşılayan tüm hocalarına ayrı ayrı teşekkür etti.

Dört programda 653 öğrenci sayısına ulaştıklarını ifade eden Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Soyöz, eğitim açısından Tıp, Diş Hekimliği ve Sağlık Bilimleri ve diğer fakültelerden gelen akademik destek ile dört dörtlük bir müfredat sunduklarını ifade etti.

Teori ve uygulamayı aynı anda öğrencilerine sunarak sektöre donanımlı sağlıkçılar kazandırdıklarını belirten Soyöz, “İlgili protokoller ile İKÇÜ Tıp Fakültesi, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Narlıdere Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Diş Hekimliği Fakültesi klinik ve laboratuvarları, İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 112 Acil Servis istasyonları uygulama alanları olarak kullanılabilmektedir. Bu güzide kurumlarımızın yönetici ve personellerine iş birlikleri için ayrı ayrı teşekkür ederim.” dedi.

Mezuniyet kütüğüne isim plaketini çakan okul birincisi Selver Yılmaz, İKÇÜ’lü olmanın yüksek standartlarını, katıldıkları iş ortamlarında başarıyla temsil edeceklerini belirtirken; İKÇÜ mezunu olmaktan duydukları mutluluğu paylaştı. Halk oyunları topluluğu zeybek ekibinin gösterisi beğeniyle izlenirken; mezuniyet andının okunmasının ardından öğrenciler kep atarak mezuniyetlerini kutladı.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.