İKÇÜ'de oryantasyon tamam

İKÇÜ'de oryantasyon tamam

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığınca düzenlenen 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Oryantasyon Programı tamamlandı.

İKÇÜ Müzik Topluluğu ve Salon Dansları Topluluğu öğrencilerinin sunduğu müzik ve dans gösterileriyle coşan gençler hem eğlendi hem de üniversite hayatına dair önemli bilgiler edindi.

Yeni kayıt yaptıran öğrencilerin akademik ve sosyal hayata kolay uyum sağlamaları için düzenlenen Oryantasyon Programında, kampüs hayatı, sportif faaliyetler, öğrenci toplulukları, psikolojik danışma ve rehberlik imkânları, ders programları, ERASMUS ve MEVLANA gibi değişim programları, ulaşım, yemek, kafeterya, kütüphane gibi başlıklarda ilgili daire başkanlıkları ve şube müdürlükleri tarafından sunumlar yapıldı.

Öğrencilerin yoğun olarak katılım gösterdiği ve iki gün süren Oryantasyon Programını, İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turan Gökçe, SKS Daire Başkanı Akif Savaş, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Mustafa Kaya, Kültür Birimi Şube Müdürü Fatih Can,  Spor Birimi Şube Müdürü Yasin Demirel,  Beslenme Hizmetleri ile Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik birimleri Şube Müdürü Servet Kankaya takip etti.

“Sorumluluğunuz büyük”

Etkin ve verimli bir eğitim ve öğretim yılı temennisiyle İKÇÜ’nün yeni üyelerine seslenen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turan Gökçe, çok çetin bir rekabet ortamından başarıyla geçerek üniversite öğrencisi olan gençlere önemli tavsiyelerde bulundu.

Prof. Dr. Gökçe, “Sizlerin bu aşamadan sonraki sorumluluğunuz daha büyük. Bu sorumluluk sadece bireysel bir sorumluluk değil. Öğrenim göreceğiniz bölümün diplomasını alarak, meslek edinmekten ibaret bir sorumluluk da değil. Üzerinizde büyük emekleri olan ailelerinize, milletimize, devletimize, tarihi coğrafyamızın belirlediği gönül coğrafyamıza ve tüm insanlığa karşı daha büyük bir sorumluluk üstlenmiş bulunuyorsunuz. Hissettiğinizden emin olduğum bu sorumluluğun gereğini yerine getireceğinize olan güvenimiz tamdır.” diye konuştu.

“Akademik danışmanlarınızın tecrübelerinden yararlanın” 

 “Hepiniz artık İKÇÜ’nün birer ferdisiniz” diyen Prof. Dr. Gökçe, gençlerden üniversitede aldıkları eğitimin yanında sosyal ve kültürel alanlarda da kendilerini geliştirmelerini istedi. Prof. Dr. Gökçe, “ Sosyal programlarda geçireceğiniz zaman zarfında, İKÇÜ’nün sağladığı üniversite ikliminde yetişerek; donanımlı, genç, dinamik ve heyecanlı bireyler olarak iş hayatına atılacaksınız. Sizden sonraki kuşaklara da birer rol model olacaksınız. Eğitim hayatınız boyunca sizlere rehberlik edecek olan akademik danışmanlarınızı zorlayınız. Onların tecrübelerinden yararlanınız. Onlara daha fazla danışınız. Kariyer planlamalarınızı onlarla birlikte yürütünüz. Her birinizin aynı zamanda girişimci bir ruhla mezun olmanızı istiyoruz. Mezuniyet sonrasında sadece iş arayan değil istihdam sağlayan genç girişimciler olmanızı arzuluyoruz” dedi.

“Kâtip Çelebi’yi örnek alın”

İKÇÜ’nün adını aldığı dünyaca ünlü bilim insanı Kâtip Çelebi’ye de vurgu yapan Prof. Dr.Gökçe, “Üniversitemizin adını aldığı Kâtip Çelebi, kısa ömrüne sığdırdığı eserlerle  ünü dünyaya taşan değerli bilim insanı Kâtip Çelebi’ nasıl ki; 17 yüzyıldan 21. yüzyıla yayılan bir ışık saçıyorsa, adı bir üniversitede yaşatılıyorsa; sizler de bu üniversitesinin adını taşıyan gençler olarak;  O’nun gibi sadece bu yüzyılda değil sonraki yüzyıllarda da anılacak kadar önemli araştırmalara imza atabilirsiniz” diye konuştu.

“Sizler bizim renklerimizsiniz”

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Akif Savaş da üniversite hayatının eğitimin yanında sosyal ve kültürel gelişim anlamında gençlere önemli bilgiler kattığını söyledi. Savaş, “Çok yönlü bireyler yetiştirmenin amaçlandığı üniversitemizde kültür, spor ve sanat etkinliklerine de ağırlık verilmektedir. Düzenlenen her etkinlik, üniversite hayatının renkleridir. Sizler de bu renklerin birer parçası olacaksınız. Hepinizden gerçekleştirilen etkinliklere katkıda bulunmanızı istiyoruz. Çünkü bu üniversite sizin. Katılımcı olduğunuz her konferans, söyleşi, konser, topluluk, spor kulübü yine sizlerin sosyo-kültürel hayatına geri dönecektir. İlme, bilime, araştırmaya, incelemeye talip olun.  Aydınlık geleceğin iyi bir donanıma sahip olmaktan geçtiğini, dolayısıyla bu mekânları ve zamanları fırsat bilip en iyi şekilde değerlendirmek gerektiğini unutmayınız.” şeklinde konuştu.

Oryantasyon Programı, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Mustafa Kaya, Kültür Birimi Şube Müdürü Fatih Can,  Spor Birimi Şube Müdürü Yasin Demirel,  Beslenme Hizmetleri ile Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik birimleri Şube Müdürü Servet Kankaya ile Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi, Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğü, Dış İlişkiler Koordinatörlüğü’nden gelen akademisyenler ve idari personeller tarafından verilen eğitimlerle devam etti.

Öğrenci Toplulukları başkanları ise geçtiğimiz dönemlerde yaptıkları faaliyetleri özetlerken; İKÇÜ’ye yeni katılan öğrencileri topluluklarda faal olmaya çağırdı. Fuaye Alanında kurulan öğrenci topluluklarına ait stantları gezen öğrenciler, her topluluğun üyesinden merak ettikleri konular hakkında bilgi edinme şansı elde etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.