İKÇÜ’den “Gençler ve Değişen Dünyada Ruh Sağlığı” Etkinliği

İKÇÜ’den “Gençler ve Değişen Dünyada Ruh Sağlığı” Etkinliği

Dünya Ruh Sağlığı Federasyonu tarafından bu yılın teması olarak belirlenen “Gençler ve Değişen Dünyada Ruh Sağlığı” başlığı İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nde düzenlenen konferansla masaya yatırıldı.

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen etkinlikte İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği’nden Doç.Dr.Nabi Zorlu gençlere önemli tavsiyelerde bulundu.

Konferansı, İKÇÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Akif Savaş, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi Şube Müdürü Servet Kankaya, Psikolog Gamze Dikici, İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü Ruh Sağlığı Birim Sorumlusu Dr. Gülgün Nayman ile çok sayıda öğrenci takip etti.

“Konfor alanınızdan çıkın.”

Konferansta konuşan Doç.Dr.Nabi Zorlu, yenilik ve değişime açık olan bireyin başarıya daha hızlı ulaştığını  söyledi. Doç.Dr.Zorlu,  “ Hayatta her şeyi bir anda değiştiremezsiniz. Tercih olarak ya bilinen yoldan devam edersiniz ki bu güvenli ve risksizdir, işimi yapar giderim, eksta bir fikir beyan etmem diyebilirsiniz. Diğer yandan da denersiniz, konfor alanınızdan çıkarsınız. Ama sonuçta yeni şeyler öğrenirsiniz. Tercihleriniz sizi olumsuz sonuçlara da ulaştırabilir. Ama olumsuz tecrübeler de size katkı sunacaktır. Sonuçlarını birebir yaşayarak deneyimlendiğiniz hataları tekrarlamazsınız.” dedi.

“Alanlarınız dışında da okuyun.”

Okumanın gençlere çok şey katacağını da belirten Doç.Dr.Zorlu, “ Alanlarınızla ilgili olsun olmasın çok kitap okuyun. Araştırın. Biz de genelde biri gelsin anlatsın kolaycılığı var. Ne anlatılıyorsa ondan sorumlu olayım davranışı var. Sadece anlatılanlardan mı sorumluyum cümlesini gençlerden çok duyarız. Oysaki konu dışında çok okumak size çok şey kazandıracaktır. Küçük adımlarla ve bilginizi arttırarak ilerleyin.” diye konuştu.

“Makul hedeflere odaklanın.”

Okul bittikten sonraki hayat planlamalarının makul hedeflerle desteklenmesi gerektiğini belirten Doç.Dr.Zorlu, bunun psikolojik olarak da  “ Mezun olunca hemen bir şirkete CEO olarak başlayamazsınız. Gerçekçi hedefler koymanız sizi her zaman rahatlatacaktır. Beklentiyi her zaman düşürmekte fayda var.  Çünkü sonuca hemen ulaşamazsanız bu sizde yıkıcı etki bırakır. Gerçekçi olmayan hedefler koymak hayal kırıklığına uğratabilir. Başarısız olmanız hedeflerinize ulaşmanızda engellemesin, tekrar tekrar deneyin. Pes etmeyin. ” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.