İKÇÜ'den İAOSB'ye ziyaret

İKÇÜ'den İAOSB'ye ziyaret

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Saffet Köse, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İASOB) Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş’ı ziyaret etti.

Görüşmede, İAOSB ve İKÇÜ’ nün bölgede “ Kurumsal ve Dijital Dönüşüm” başlığında yapılabilecekleri ortak stratejik faaliyetler değerlendirildi.

Ziyarette, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Turan Gökçe, Prof.Dr. Adnan Kaya, Prof. Dr. Dr. İrfan Karadede, Genel Sekreter Öğr. Gör. Nurettin Memur, Cihannuma Ekonomik ve Toplumsal Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof.Dr. Serhat Burmaoğlu, Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Tolga Şentürk, Rektör Danışmanı Dr. Fatih Esat Topal ile Proje Genel Koordinatörlüğü’nden Uğur Durusu hazır bulundu.

“Dijitalleşmede Yeni Projeksiyonlar"

İAOSB Başkanı Hilmi Uğurtaş’ ı makamında ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, iki kurum arasında gerçekleştirilebilecek iş birlikleri ile yapılabilecek Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TGB) ve TEKMER gibi projeler hakkında görüş alış verişinde bulundu.

Türkiye’nin önde gelen Organize Sanayi Bölgelerinden İAOSB’nin Yönetim Kurulu Başkanı Uğurtaş, "Sanayide Dijitalleşme, Verimlilik Artışı ve İstihdam" başlıklarında görüşlerini paylaştı. Uğurtaş, üniversitelerde yetişen bilim insanları ve araştırmacıların ülke kalkınmasındaki görevlerini yerine getirirken sanayinin ve sanayicinin beklentilerini karşılayıp sanayi odaklı çözümler üretebilmek için yerli ve milli teknolojilerin üretebilmesinin ülke için önemine değindi.

“Dijitalleşme ve AR-GE faaliyetlerine önem veriyoruz.”

Rektör Prof. Dr. Saffet Köse de, “Komşumuz İAOSB ye ziyaret gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz.  Bugüne kadar alıştığımız bütün iş yapma biçimlerini, alışkanlıklarımızı, gündelik hayatımızın akışını baştan sona değiştirecek olan yeni bir sanayi dönüşümünü olan EndüsTRy 4.0 hakkında ortak neler yapabileceğimizi tartıştık. İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş ve ekibine ilgileri için teşekkür ederiz.” dedi.

Genç bir üniversite olarak üretilen bilginin kampüs içinde kalmayarak teknolojiye dönüşmesi adına önemli adımlar attıklarını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Köse, “İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Büyük Veri (Big Data), Bulut Teknolojileri, Siber Güvenlik, Akıllı Robotlar, Simülasyon gibi teknolojilerin uygulanabilmesi için gerekli olan Yapay Zeka – Akıllı Öğrenen Sistemler, Algılama Sistemleri,  Bilgisayarla Görme, Tasarım, İmalat, Enerji, Tedarik ve Değer Zinciri Yönetimi, Teknoloji ve İnovasyon Yönetimi, Sosyal ve Beşeri Bilimler alanlarında endüstrinin yerli dijital dönüşümüne katkı verecek yetkinlikte, akademik uzman alt yapısına sahiptir.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.