İKÇÜ'lü öğrenciler okul duvarlarını renklendirdi

İKÇÜ'lü öğrenciler okul duvarlarını renklendirdi

“Ufak bir tebessüm yeter”

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Kültür Birimi’ne bağlı olarak etkinlikler düzenleyen Toplumsal Duyarlılık Topluluğu öğrencileri, Bornova Şehit Hüseyin Dalgılıç Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu’nda örnek bir çalışmaya daha imza attı.

Zihinsel yetersizlikleri olan 72 öğrencinin eğitim gördüğü, Bornova Şehit Hüseyin Dalgılıç Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu’nun duvarları, İKÇÜ Topluluk Duyarlılık Topluluğu öğrencilerinin çizimleriyle renklendi.

2 gün boyunca okulun tüm koridorlarını, duvarlarını birbirinden renkli çizimlerle boyayan gençler, eğitime bir nebze de olsa da katkı sunmaktan duydukları sevinci paylaştı.

“Ufak bir tebessüm yeter”

Topluluk adına konuşan Koordinatör Cennet Kocakaya, “Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediğimiz konser etkinliğiyle buradaki kardeşlerimizle tanışmıştık. Eğitim alan kardeşlerimizin kendilerini daha mutlu ve huzurlu hissetmelerini sağlamak amacıyla böyle bir şey düşündük. Boya malzemelerini karşılayan öğretmenlerimizin de desteği sayesinde burada rengârenk yaşam alanları oluşturduk. Genç kardeşlerimiz de çok sevindi. Onların yüzündeki tebessümü görmek tüm emeklerimize değdi.” dedi.

İKÇÜ’lü gençlere teşekkür

Okul Müdürü İsmail Çelik de İKÇÜ’nün okullarında gerçekleştirdiği faaliyet için teşekkür etti. Çelik, “ Öğrencilerimize, toplumsal hayata uyum sürecinde ve kendi kendine yeterli olmada gerekli olan davranış ve akademik becerilerin kazandırılması adına elimizden gelen her şeyi yapmaktayız. Bu noktada dış paydaşlardan gelen manevi destekler bizler ve öğrencilerimiz için çok önemli. Özellikle İKÇÜ’lü genç ve duyarlı gençlerimizden bu desteği her zaman görüyoruz. Bu güzel paylaşımları arttırarak sürdürmeyi hedefliyoruz. Bu vesileyle İKÇÜ’ye teşekkürlerimizi iletiyoruz.” diye konuştu.

2 günde boyadılar

Öğrencilerle birlikte boyamaya destek olan okulun Görsel Sanatlar Öğretmeni Tülay Demirci de bu gibi etkinliklerle zihinsel engelli öğrencilerin ruhsal gelişimlerine de katkı sağlandığını vurguladı. Demirci, “Öğrencilerimiz bu tür faaliyetleri çok seviyor. Özellikle ziyaretlerine gelen gençlerle bir arada olmaktan çok mutlu oluyorlar. Onlar için de bizim için de çok önemlisiniz. Böylesine duyarlı gençlerin varlığını görmek bizleri heyecanlandırıyor.” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.