İKÇÜ’lü Şehit ve Gazi Yakınları 18 Mart’ı unutmadı

İKÇÜ’lü Şehit ve Gazi Yakınları 18 Mart’ı unutmadı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Şehit ve Gazi Yakınları, 18 Mart Şehitler Günü vesilesiyle tüm şehitlerimizin anısına anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Vatan uğruna canını veren tüm kahramanlarımızın anısına düzenlenen tavuklu pilav hayrına İKÇÜ Ailesi yoğun ilgi gösterdi. 

Etkinlik alanını ziyaret eden Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Turan Gökçe, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Mehmet Çevik ile Genel Sekreter Yardımcısı Enes Uzun, kazanın başına geçerek katılımcılara ikramda bulundu.

Etkinlikte mevlitler okundu, şehitler için dualar edildi.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tokaç, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıl dönümü sebebiyle mesaj yayınladı. Prof. Dr. Tokaç mesajında şunları kaydetti:

“18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi, öz yurdunu korumak için şahlanan yaralı bir milletin, sayı ve maddi açılardan üstünlüğü tartışılmaz olan düşmanlarını yenerek; onları felce uğrattığı, bu durumuyla dünya harp tarihine geçmiş bir savaştır.

Birinci Dünya Savaşı'nın önemli cephelerinden olan Çanakkale, tarihte emsali olmayan bir başarının imzası, Türk ve Dünya tarihinin önemli bir dönüm noktasıdır. Dünya, bu savaşta Çanakkale'de Türk insanının kahramanlığına, cesaretine, onuruna, centilmenliğine tanıklık etmiştir

Toprağı kanla yoğuran, “Bir gül bahçesine girercesine” toprağa düşen kınalı kuzular, 'Çanakkale Geçilmez'i tarihimize altın harflerle yazdırmışlardır.

Bu şanlı zafer, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, “Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur” sözlerinde anlam bulmuştur.

İnsanlık artık geçmişten gerekli dersleri çıkararak, her türlü nedenden kaynaklanan çatışmaları sonlandırmalı, tüm dünya insanlarının huzur ve sevgi içerisinde bir arada yaşayacakları barış dolu bir dünyanın temelleri atılmalıdır.

Bugün, Çanakkale'de ülkeleri için seve seve canlarını veren şehitlerimiz ve onlarla yan yana yatan binlerce yabancı asker, savaşların acı sonuçlarını, barışın önemi ve zorunluluğunu tüm insanlara anlatmaktadır.

Milletimiz, şehitlerimizin ve gazilerimizin değerini daima bilmiştir, onları asla unutmamıştır, unutmayacaktır. Bize düşen Çanakkale’de, kahramanca savaşan, vatanımızı kanıyla, canıyla müdafaa eden şehitlerimizi ebediyen şükranla hatırlamak, şehitlerimizin aziz emaneti olan ülkemizi korumak, maddi ve manevi bütün değerlerimizi daha yükseğe taşımak için çalışmak ve üretmeye devam etmektir.

Bu büyük zaferin yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını canlarını ortaya koyarak "Çanakkale Geçilmez" dedirten kahraman şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.