IKEA, Tesla'ya rakip olacak!

IKEA, Tesla'ya rakip olacak!

Dünyanın en büyük mobilya ve ev aksesuarı şirketlerinden olan IKEA, ABD’de müşterilerine güneş enerjisi sağlamak için bu konuda ürünler satan SunPower Corp. ile ortaklık kurdu.

IKEA, Amerika Birleşik Devletleri’nde yenilenebilir enerji kaynakları konusunda bir adım atacağını duyurdu. İsveç merkezli şirket, ABD’de müşterilerine güneş enerjisi sağlamak için bu konuda ürünler satan SunPower Corp. ile ortaklık kurdu. Konutlara güneş panelleri satmayı planlayan şirketin bu girişime ‘Solar with IKEA’ adı verdiği aktarıldı ve panellerin önümüzdeki sonbaharda piyasaya sürülebileceği ifade edildi. IKEA’nın ABD CEO’su ve Sürdürülebilirlik Sorumlusu Javier Quinones de açıklamalarında “Solar with IKEA’nın amacı daha fazla insanın enerji ihtiyaçlarını sağlamak ve IKEA’nın bulunduğu bölgelerde temiz enerji hizmeti sunmak” ifadelerini kullandı. Ayrıca müşterilerin IKEA perakende mağazalarından evleri için satın alabileceği de gelen haberler arasında yer aldı.

a14dd0fae31e15264dd18b27e2d9ee21d8ad1545.jpeg

IKEA, büyüyen güneş enerjisi pazarında Tesla'ya ciddi bir rakip olabilir

IKEA’nın Birleşik Krallık’ın da dahil olduğu 11 ülkede hâlihazırda güneş enerjisi hizmetleri bulunduğunu eklemek gerek. CEO Quinones, ABD’ye bu hizmetleri getirecekleri için mutlu olduklarını ve karbon ayak izini azaltmada SunPower Corp. ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyduklarını aktardı. Bunun yanı sıra gelen haberlerde, IKEA’nın güneş panelleri konusunda Tesla’nın yan kuruluşu Tesla Energy’e ciddi bir rakip olabileceği aktarıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.