İki ameliyat oldu sağlığına kavuştu

İki ameliyat oldu sağlığına kavuştu

Bir süredir bel fıtığı rahatsızlığı bulunan Özen Karabiber'e çekilen MR sonucu böbreğinde de tümör olduğu farkedildi, iki ameliyat birden olan Karabiber sağlığına kavuştu.

İzmir Seferihisar'da yaşayan Özen Karabiber, bel fıtığı nedeniyle başvurduğu Özel İzmir Egepol Hastanesinde yapılan tetkikler sonucunda böbreğinde de tümör olduğu farkedildi.

Üroloji Uzmanı Dr. Muharrem Baturu tarafından gerçekleştirilen iki saatlik laparoskobik (kapalı yöntem) ameliyatla birlikte böbreği alınan Karabiber, eski sağlığına kavuştu.

Böbrek tümörünün MR ile tespitinden sonra alınması gerektiğine karar verdiklerini belirten Dr. Muharrem Baturu, ufak kesilerle yapıldığı için vücutta daha az travmaya yol açan ve yara iyileşmesi daha hızlı olan kapalı yöntem ile başarılı bir ameliyat gerçekleştirdiklerini söyledi.

Özden Karabiber'in bundan sonraki yaşamına tek böbrekle devam etmesine rağmen büyük bir sorun yaşamayacağını kaydeden Dr. Baturu, böbrek tümörünün, obezite, diyabet, sigara kullanımı ve tansiyon gibi etkenlerle tetiklendiği belirtti. 

50 yaşından sonra erkeklerde kadınlara oranla 2 kat daha fazla görülme sıklığı artan böbrek tümörlerine erken teşhisin hayat kurtardığını belirten Dr. Baturu, mutlaka herkesin yılda bir defa genel sağlık kontrolünden geçmesinin önemli olduğunu sözlerine ekledi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.