İki Belediyeye Operasyon: Başkanlar Gözaltında!

İki Belediyeye Operasyon: Başkanlar Gözaltında!

İki belediyeye polis operasyonu eş başkanlar gözaltında!

Bitlis ve Mardin'in Kızıltepe ilçesi belediyesine operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonla beraber Bitlis eş başkanları Hüseyin Olan ve Nevin Daşdemir Dağkıran gözaltına alındı. Belediye binalarında arama da yapılırken Kızıltepe'de de 4 belediye çalışanı gözaltında.

Demokratik Bölgeler Partili 2 belediyeye polis operasyonu düzenlendi. Sabah erken saatlerde polis tarafından operasyon düzenlenen belediyelerde arama yapıldı. Bitlis Belediyesi eş başkanları Hüseyin Olan ve Nevin Daşdemir Dağkıran gözaltına alındı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bitlis Valiliği şu ifadeleri kullandı: 

"PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak sürdürülen çalışmalar kapsamında Bitlis Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesince yürütülen kapsamlı ve duyarlı çalışmalar neticesinde 24.11.2016 tarihinde, Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında "terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak, terör örgütüne yardım ve yataklık etmek suçlaması ile 2 şahsa yönelik olarak ilimiz merkez ve Güroymak ilçesinde eş zamanlı olarak operasyon icra edilmiştir. Operasyon neticesinde DBP'den Bitlis Belediye Başkanı H.O., DBP Demokratik Bölgeler Partisinden Bitlis Belediye Eş Başkanı N.D.D. gözaltına alınmış, şahısların evlerinde, Bitlis Belediyesi'ndeki makam odalarında ve Dilan Kadın Dayanışma Merkezi'nde arama yapılmış, yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirilmiştir. Cumhuriyet Savcısının talimatı doğrultusunda şahıslar hakkında adli tahkikat başlatılmıştır."
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.