İki Böbrekten kapalı ameliyat oldu! 

İki Böbrekten kapalı ameliyat oldu! 

İzmirde yaşayan Ali Hikmet Şendir, Özel Egepol Hastanesi'nde kapalı yöntemle gerçekleştirilen Perkütan Böbrek Taşı Ameliyatının ardından eski sağlığına kavuştu.

Kalp yetmezliği rahatsızlığı bulunan ve bir süre önce de açık kalp ameliyatı geçiren Ali Hikmet Şendir'e genel sağlık durumu ameliyat olmasını riskli hale getirdiği için 4 yıldır böbrek operasyonu yapılamıyordu. Üroloji Uzmanı Dr. Muharrem Baturu tarafından yapılan yaklaşık 1.5 saat süren ve kapalı yöntemle yapılan ameliyat ile Ali Hikmet Şendir idrar yollarını tıkama riski bulunan böbrek taşlarından kurtuldu.

Operasyon hakkında bilgi veren Özel Egepol Hastanesi Üroloji Uzmanı Dr. Muharrem Baturu: “Bu tür ameliyatları yapılması için sıklıkla genel anestezi uygulanması gerekir. Ancak Ali Bey'in genel sağlık durumu nedeniyle genel anestezi yerine hastanemiz anestezi uzmanları tarafından kombine epidural spinal yöntemle başarılı bir bölgesel anestezi uygulandı. Ali Bey'in sağ böbreğinde taş vardı. Sol böbreğinde ise kanala giren bir taş bulunuyordu. İdrar akımındaki tıkanmanın böbrekleri bozma riski bulunması nedeniyle zaman kaybedilmeden, 1 cm'lik cilt kesisinden yapılan Perkütan Böbrek Taşı Ameliyatını gerçekleştirdik. Hastamız eski sağlığına kavuştu ve ertesi gün taburcu oldu. Bu operasyon deneyim gerektiren bir cerrahi yöntemdir. Büyük cilt kesisi yapılmasına gerek yoktur. Özel ekipmanlar ile ciltten böbreğe ulaşılarak taşların optik aletlerle görülmesi, kırılarak çıkarılması ve hastanın kısa sürede taburcu edilmesi mümkündür. Bu yöntemle iyileşme daha hızlı olmaktadır. Hastamıza bundan sonraki yaşamında sağlıklı günler diliyoruz” diye konuştu.

SIVI ALIMI ARTIRILMALI

Vücutta böbrek taşı üretimini azaltmak için sıvı alımının artırılması ve tuzlu gıdalardan da uzak durulması gerektiğinin altını çizen Dr. Muharrem Baturu, sözlerine şöyle devam etti: “Sıvı alımı kristallerin yoğunluğunu azaltır ve idrar yollarının yıkanmasını sağlar. Genellikle günlük 2 - 2,5 litre sıvı alımı önerilir. Bunun yanı sıra; taş oluşumunun önüne geçmek için tuz tüketimi azaltılmalı, asitli içeçeklerden uzak durulmalı, diyette süt ve süt ürünleri tüketilmeli, kuruyemiş ve hayvansal gıda ağırlıklı beslenme de azaltılmalıdır”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.