İki dev şirket ortak! Sony Music Entertainment ve TikTok'tan lisans anlaşması

İki dev şirket ortak! Sony Music Entertainment ve TikTok'tan lisans anlaşması

TikTok ve Sony Music, uzun zamandır beklenen bir lisans anlaşmasına imza attı. Böylelikle TikTok, Sony Music Entertainment bünyesindeki parçaları herhangi bir problem olmadan uygulamasında kullanabilecek.

TikTok, popülerliğini artırmaya başladığından bu yana büyük müzik firmalarıyla anlaşmalar yapmak için fırsat kolluyordu. Firma bu doğrultuda Sony Music Entertainment ile lisans anlaşması imzaladığını yayınladığı bir basın bülteniyle duyurdu. Bloomberg’e göre firma önceki lisans anlaşmalarına göre daha fazla para ödeyecek. Ayrıca Sony de sanatçılarını tanıtmak ve TikTok kullanıcılarını daha iyi kişiselleştirmenin yolları üzerinde çalışma yürütme imkanı bulacak.

Uygulama sayesinde Sony ve şirketleri son zamanlarda büyük kazançlar elde etti. Örneğin Old Town Road isimli şarkıyla popülerliğini artıran Lil Nas X, Bir Sony firması olan Columbia ile anlaştı. Jason Derulo ise hem uygulamada hem de müzik marketlerde Savage Love isimli parçasıyla popülerlik kazandı.

Sosyal medya uygulaması, Warner ve Universal gibi firmalarla da halihazırda anlaşmalar yapmak için çalışmalarını sürdürüyor. Sony’nin de dahil edilmesiyle Amerikan müzik pazarının çoğunu oluşturan bu firmalar, TikTok açısından pazarda tutunmak için önemli yer teşkil ediyor. Daha önce Billboard, TikTok’un yılın önceki dönemlerinde kısa vadeli lisans anlaşmaları yaptığını ancak bu anlaşmaların normal anlaşmalardan daha kısa olduğunu bildirmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.