İki Milyon Kuduz Aşısı Bağışı

İki Milyon Kuduz Aşısı Bağışı

MSD Hayvan Sağlığı birimi, halk sağlığını ciddi oranda tehdit eden Kuduz hastalığına karşı, dünya çapında önemli bir ilerleme kaydetti.

MSD Hayvan Sağlığı, on beş yıl önce Afya Serengeti Project ile başlattığı ve daha sonra Mission’ın da dahil olduğu projeyle iki milyon dozdan fazla kuduz aşısı bağışladı.

Her yıl, ortalama 59.000 kişi kuduzdan hayatını kaybediyor ve bu rakamın yüzde 40’ını on beş yaş altı çocuklar oluşturuyor.

Korunmasız toplulukların görmezden gelinen hastalığı kuduz, çoğunlukla 5 ila 14 yaş arasındaki çocukların kurban olduğu kırsal topluluklarda meydana geliyor. Yıllık toplam kuduz kurbanlarının en fazla olduğu yerler Afrika ve Hindistan. İnsanlarda görülen vakaların çoğunun kaynağının köpekler olduğunu ele alırsak, köpeklere yapılacak geniş çapta aşılama işlemi hastalığın yok edilmesi için çok etkili bir yöntemdir. Bu projeye dahil olan 20 ülkedeki evcil hayvan sahipleri ve veterinerler, MSD’nin kuduz aşılarını tercih ettiklerinde; MSD Hayvan Sağlığı, bu satışı Afya Serengeti Project ve Mission Rabies’e yapılan bir aşı bağışına dönüştürüyor.

Afya Serengeti Project, yaptığı geniş çaplı evcil köpek aşılarıyla Serengeti’de yüzlerce ölümü engelledi. Her yıl, 600 köpek kuduz vakası engellendi ve 23 insanın hayatı kurtarıldı. Diğer riskli bölgelere aşı sağlamanın öneminin bilincinde olarak Afya Project programı genişletmeye yoğunlaştı. Son dönemlerde bu program Kenya, Bangalore ve Hindistan’ın Pune bölgesini de kapsamaya başladı.

2013’den beri Mission Rabies kendine, insan kuduz ölümlerinin üçte birinden fazlasının gerçekleştiği Hindistan’da yer alan kuduz noktalarındaki köpekleri aşılama hedefini belirledi. Veteriner hekimlerden ve gönüllülerden oluşan dinamik kadrosuyla Mission Rabies, şu ana dek 377.000 köpeği aşıladı, 73 veterineri eğitti ve 585.000’den fazla çocuğu kuduz riski hakkında bilgilendirdi. Mission Rabies takımı sadece bu yıl, Hindistan’daki Goa ve Ranchi City, Malavi’deki Blantyre, Uganda’nın Nwoya, Tanzanya’nın Meru ve Sri Lanka’nın Negombo bölgelerini ziyaret etti.

Proje partnerleri hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için, www.afya.o rg, www.mission rabies.com ve http://rabiesa lliance.org/world-rabies-day sitelerini ziyaret edebilirsiniz. 

MSD Hakkında

Dünyanın en büyük sağlık kuruluşlarından olan MSD, 125 yıldır sağlığın korunması ve geliştirilmesi için çalışmalarını sürdürmektedir. Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’da Merck  olarak bilinen MSD, reçeteli ilaçlar, aşılar, biyolojik tedaviler ve hayvan sağlığı da dâhil geniş bir yelpazede sahip olduğu portföyü ile 140 ülkede yenilikçi sağlık çözümleri sunmak üzere faaliyet göstermektedir. MSD, sağlığa erişimi artırmaya yönelik kararlılığını, gelişmiş kural, program ve işbirlikleri uygulamaları ile ortaya koymaktadır. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.