İki Ülke Arasını Dostluk İçin Yüzdü

İki Ülke Arasını Dostluk İçin Yüzdü

Seda Kansuk Türk Yunan dostluğu için Kuşadası'ndan Yunanistan'ın Sisam Adası'na yüzdü.

Açık su yüzücüsü Seda Kansuk, Türk-Yunan dostluğunu pekiştirmek ve barış mesajı vermek amacıyla Kuşadası Belediyesi'nin desteğiyle Kuşadası’ndan Sisam Adası'na yüzdü. Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı'nın da aralarında bulunduğu bir heyetin tekneyle eşlik ettigi Kansuk’u Klima koyunda Sisamlı yetkililer ve vatandaşlar karşıladı.

Dost Kulaçlar projesi ile Mayıs ayında Çeşme'den Sakız'a yüzen açık su yüzücüsü 45 yaşındaki Seda Kansuk, bu kez Kuşadası'ndan Sisam Adası'na yüzerek geçti. Kuşadası Belediyesi ile Yunanistan’ın Sisam Adası'ndaki kardeş kenti Samos Belediyeleri ve Kuşadası Yat Kulübü'nün  desteğiyle kulaç atan Kansuk’a, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve Kuşadası Yat Kulübü Başkanı Gökhan Aydın'ın da bulunduğu bir heyet iki tekne ile eşlik etti. Açık su yüzücüsü Seda Kansuk’u Klima koyunda Sisamlı yetkililer ile Yunan vatandaşlar karşıladı. Projeye Kuşadası Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Liman Başkanı Yaşar Karabacak da destek verdi. Kulübü destek verdi.

Milli Park'tan saat 08.00'da kulaç atmaya başlayan Seda Kansuk, Bayrak Adası yanından Sisam Adası'nın Klima Koyu'na 1 saat  4 dakikada ulaştı. Türk ve Yunan Sahil Güvenlik botlarının da eşlik  ettiği Kansuk'a, Yüzme Federasyonu Temsilcisi Mustafa Tarcan hakemlik yaptı. Yunan medyasının da büyük ilgi gösterdiği Kansuk'u Klima koyunda Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve Sisam Adası'nın Büyükşehir Samos Belediye Başkanı Michalis Angelopoulos karşıladı. Kansuk karaya çıktığında Türk ve Yunan bayraklarını birlikte açarak dostluk mesajı verdi.

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, "Sisam Adası'na Kuşadası halkının sevgilerini, selamlarını getirdik. Bir filozof der ki, 'Güneş ışıklarının sınırı yoktur, okyanusta balıkların sınırı vatanı yoktur. Gökyüzünde sınırlar yoktur. Ama insanların, halkların ülkelerinde sınırları vardır.' Doğada olmayan sınırların insanlar arasında da olmaması gerekir. Bu da tüm dünyada barışın hakim olduğu, 'önce insan' felsefesinin tam anlamıyla hayata geçirildiği bir dünyada mümkün olacaktır. Ben buna inanıyorum. Türkiye’nin Dilek Yarımadası'ndan Yunanistan’ın Sisam Adası'ndaki Klima koyuna yüzen Seda Kansuk ve ona eşlik eden bizleri dostça karşılayan Mikail Angulapulos ve Sisam halkına teşekkür ederim.Dileğimiz her zaman her yerde barışın kardeşliğin hakim olmasıdır” dedi.

Samos Belediye Başkanı Mikail Angulapulos da Kansuk ve beraberindekileri “Türkiye’den hoş geldiniz” diye selamladıktan sonra  “Dostluğumuza katkıda bulunmak için yaşama geçirilen bu etkinliğin iki ülke arasındaki ilişkilerin yakınlaşması için atılan önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. Bu projenin birinci ayağı olan Sakız Adası'nın ardından Sisam’ın seçilmesi bizim için çok anlamlı. Projenin diğer adalarla devamını dilerim" diye konuştu.

Yüzücü Seda Kansuk ise Dost Kulaçlar projesinin ikinci adımını tamamlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek “Az önce Türkiye yakasındaydık şu anda Yunan yakasındayız. Bu hedefimi gerçekleştirmeme yardımcı olan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı'ya çok teşekkür ediyorum. Mesafenin kısa olmasına rağmen amacı ve anlamı çok büyük” şeklinde konuştu

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.