İki yıllık aranın ardından Samos'a ilk feribot kalktı

İki yıllık aranın ardından Samos'a ilk feribot kalktı

İzmir'in Seferihisar ilçesi ile Yunanistan'ın Samos Adası arasındaki feribot seferleri, pandemi sebebiyle verilen 2 yıllık aradan sonra bugün yeniden başladı.

Koronavirüs pandemisi sebebiyle ara verilen Seferihisar-Samos feribot seferleri bugün tekrar başladı. "Gönül" isimli feribot 182 yolcusuyla Sığacık'tan Samos'a hareket etti. 2 yılın ardından düzenlenen ilk sefer için heyecanlı olduklarını söyleyen feribotun kaptanı Öznur Aydost, "Pandemiden 2 yıl sonra yeniden Seferihisar'dayız. Yolculuğumuz 2 saat sürecek. İlk misafirlerimiz, çok heyecanlıyız" dedi.

aw602584-02.jpg

Seferleri düzenleyen firmanın kurucusu Seda Yıldırım ise 'Yunanistan'ın Maldivleri' olarak anılan Samos’a salgın nedeniyle 2 yıldır feribot seferleri yapılamadığını belirterek, “2 yıldır kapalı olan hudut kapıları büyük emekler verilerek yeniden açıldı. Çok heyecanlıyız, ilk seferimize 23 Nisan'da çocuklar gibi şen gidiyoruz" diye konuştu.

aw602584-04.jpg

Samos'a hareket eden ilk feribotun yolcularından Bilginer Bağcı da 2 yıl aranın ardından seferlerin yeniden başlamasına çok sevindiklerini belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.