"İkinci bir İsrail'e izin vermeyeceğiz!"

"İkinci bir İsrail'e izin vermeyeceğiz!"

İran'ın IKBY'de düzenlenen bağımsızlık referandumunun sonucuna, Bağdat ve Ankara ile birlikte karşı duracağını açıklayan Velayeti'den çok konuşulacak İsrail açıklamaları yaptı.

İran ordusundan bir komutan, İran'ın Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) ile sınırdaş olan batı bölgelerine, referandumun ertesi günü yeni füze sistemleri yerleştirdiğini söyledi. Komutan, bunun bir 'istila hareketine' karşı yapıldığını belirtti.
 
İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in danışmanı Ali Ekber Velayeti de baskıyı artırdı. ISNA ajansının haberine göre Velayeti söyle konuştu: "Irak halkı sessiz kalmayacak, İran, Türkiye ve diğer bölge ülkeleri sessiz kalmayacak ve bu iğrenç sapmaya karşı duracak… Müslüman ülkeler ikinci bir İsrail yaratılmasına izin vermeyecek."
 
'DAĞILMIŞ BİR ULUSUN, ANCAK VATANA SAHİP OLURSA HUZUR BULACAĞI GÖRÜŞÜ İSRAİL'İN YARATILMASI ARDINDAKİ ANA FİKİRDİ'
 
Bu arada Hameney'e yakın Kayhan gazetesi de "Dağılmış bir ulusun ancak bir vatana sahip olursa huzur bulacağı görüşü İsrail'in yaratılmasının ardındaki ana fikirdi" diye yazdı.
 
İsrail, IKBY'nin bağımsızlığını destekliyor. 1960'lı yıllardan beri bu bölgeyle perde arkasından askeri, istihbarat ve ticaret ilişkileri sürdüren İsrail'e göre Kürt bölgesi ortak düşmanlarına karşı bir tampon görevi görebilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.