İkinci Darbe Planı Ortaya Çıktı

İkinci Darbe Planı Ortaya Çıktı

15 Temmuz gecesi ilk belirtileri görülen darbe girişiminin ardından ikinci darbe planı ortaya çıktı

İlk darbe girişiminin ardından ikinci darbe girişiminin ARFF olarak adlandırılan itfaiye sayesinde engellendiği ortaya çıktı. Malatya'nın Erhaç ilçesinde bulunan ARFF ekiplerinin uçakları havalandırmak üzere gelen darbecilere, kendilerine silah doğrultulmasına rağmen izin vermediği ortaya çıktı. 

12. Hava Ana Üs Ulaştırma Komutanlığı'ndan havalanan 8 askeri personel taşıma uçağının sabahın erken saatlerinde Malatya Erhaç'a indi. Uçaklardan inen toplamda 39 üst düzey subay, astsubay ve tekniker, uçakların kalkışa hazırlamaktan sorumlu olan ARFF ekiplerine uçakların hazırlanması talimatı verdi. Talimatı veren subaylar savaş uçaklarına binerek uçmaya hazır hale getirdi. Ancak ARFF ekipleri müdahale ederek uçak çıkış yollarını araçlarıyla kapattı.

Piste çıkan yolların kapatılmasıyla beraber havalanamayan subaylar bu durum üzerine ARFF ekibine tekrar uçakların önünün açılmasını istedi. ARRF ekibi ise kendilerine emir geldiğini söyleyerek talimatı yerine getirmeyeceklerini söyledi. 

Uçakları kaldıramayınca kaçmaya çalıştılar

Uçakları çalıştırıp havalanamayan darbeciler, kaçmak üzere geldikleri uçaklara binerek kaçmaya çalıştılar. Ancak o an üsse giren polis ve askerlere 2 saat mücadele eden subaylar 2 saatin sonunda bir şey yapamayacaklarını anlayarak teslim oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.