İklim krizine karşı tüm Türkiye tek ses oldu

İklim krizine karşı tüm Türkiye tek ses oldu

Yerel yönetimlerin dikkatini her geçen gün daha da belirginleşen iklim krizine çekmek isteyen iklim hareketi gönüllüleri, 8 Eylül Cumartesi günü Türkiye'nin dört bir yanında sokaklar, meydanlar ve parklarda bir araya geliyor

Ülkenin 14 noktasında 'İklim için Ses Ver'mek için buluşacak gönüllüler, sorumluları iklim değişikliğine karşı kalıcı önlemler almaya davet edecek, katılımcıları konu hakkında bilgilendirici etkinlikler düzenleyecek.
 
8 Eylül Cumartesi günü sadece Türkiye'de değil, Kaliforniya’dan, Pasifik Adaları’na, Tayland’dan Endonezya’ya, Kanada’dan Nijerya’ya, dünyanın dört bir yanında da 'İklim İçin Ses Ver' çağrısına 90 ülkede 800’den fazla etkinlikle karşılık verilecek. Bu etkinlikler, 12-14 Eylül tarihlerinde Kaliforniya’da Küresel İklim Eylem Zirvesi için bir araya gelecek yerel yönetimler ve özel sektör temsilcilerine Paris Anlaşması’yla uyumlu olarak iklim değişikliğini 1,5 derecede tutmaya yönelik somut adımlar atmaları için sesimizi duyurmayı amaçlıyor.
 
İnsanlığın karşılaştığı en büyük varoluşsal kriz olan iklim değişikliğine dikkat çekmek isteyen gönüllüler ve sivil toplum kuruluşları, Türkiye'de 10 şehrin 14 noktasında yerel yönetimleri bir an önce harekete geçmeye davet edecek. Günboyu, İstanbul'da Kadıköy Kalamış Parkı ile Sarıyer Kilyos ve Reşitpaşa'da, Bursa'da Nilüfer Müzik Festivali'nde, İzmir'de Seferihisar Pazar Yeri'nde, Antalya Kaş Merkez'de ve Alakır Vadisi'nde, Adana'da Abidin Dino Sanat Parkı'nda Kırklareli Merkez Yayla Parkı'nda, Eskişehir Odunpazarı Meydanı'nda, Balıkesir Ayvalık İsmet İnönü Kültür Merkezi ile Altınoluk Antandros Parkı'nda ve Çanakkale Güzelyalı Halk Plajı'nda ve Kazdağları'nda gerçekleştirilecek etkinlikler; söyleşilerden, film gösterimlerine, bisiklet turlarından, atölyelere birçok farklı faaliyeti içeriyor.
 
İstanbul'da, Kadıköy Kalamış Parkı'nda yetişkinlere ve çocuklara yönelik farklı atölyeler, perküsyon gösterileri ve panel düzenlenecek. Saat 15.00’te başlayacak etkinlikte iklim çarkı, rüzgar gülü atölyesi, ‘Bedenle Ses Ver’ adıyla beden perküsyonu gibi yetişkinlere ve çocuklara yönelik birbirinden renkli atölyeler yer alacak. Sarıyer’de ise 2. Kilyos Çevre ve Sanat Günleri kapsamında iklim forumu gerçekleştirilecek.
 
Antalya’da iki farklı noktada etkinlikler gerçekleştirilecek. Kaş Merkez'de 19.00'da bir araya gelecek gönüllüler, yazar Buket Uzuner'in de katılımıyla bir basın açıklaması yaparak iklim krizine dikkat çekecek. Alakır Vadisi'nde bir araya gelecek gönüllüler ise, doğayla iç içe bir toplantı organize edecek ve çözümleri konuşacak.
 
Seferihisar'da iklim seferberliği
 

İzmir'de Seferihisar Belediyesi, küresel iklim değişikliği karşısında ‘yerel iklim seferberliği’ başlatmak niyetiyle herkesi Seferihisar Pazar Yeri'ne davet ediyor. Yüzde yüz yenilenebilir enerjiyle aydınlanmak isteyen Seferihisar, sembolik bir adım olarak, ‘Seferihisar’ı Beraber Temizliyoruz’ sloganıyla büyük bir mıntıka temizliği gerçekleştirecek.
 
Kırklareli günü yoğun geçirecek. Sabah 10.00'da bisiklet turu ile başlayacak gün, çocuklara yönelik tohum atölyesi, kap çamur atölyesi ve masal anlatımı gibi etkinliklerle 7'den 70'e herkesi kapsayan bir içeriğe sahip. Kırklareli’ndeki etkinlikler dizisi Umut Vedat’ın termik santrallere karşı mücadeleyi görselleştirdiği Kara Atlas Belgesel Filmi gösterimiyle sona erecek.
 
Zeytiniyle öne çıkan Ayvalık’ta gıda, ekoloji ve iklim üzerine Defne Koryürek’in konuşmacı olarak yer alacağı bir söyleşi düzenlenecek.
 
9 Eylül'de Başkent'te
 

9 Eylül Pazar günü ise Ankara'da 17.30'da Anıttepe Parkı Amfisi'nde iklim krizi ile mücadele için neler yapılabileceğinin ve yerel seçimler öncesi yerel/ulusal yönetimlerden neler talep edilebileceğinin tartışıldığı bir forum düzenlenecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.