İklimlendirme sektörü rekabetçiliğini artıracak

İklimlendirme sektörü rekabetçiliğini artıracak

Ege Soğutma Sanayicileri ve İş Adamları Derneği’nin (ESSİAD) Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde akredite bir İklimlendirme Laboratuvarı kurulmasına yönelik güdümlü proje önerisinin başlangıç toplantısı Tepekule Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

zmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Güdümlü Proje Desteği kapsamında, Ege Soğutma Sanayicileri ve İş Adamları Derneği’nin (ESSİAD) Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde akredite bir İklimlendirme Laboratuvarı kurulmasına yönelik güdümlü proje önerisinin başlangıç toplantısı Tepekule Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. İZKA Genel Sekteri Dr. Mehmet Yavuz, ESSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Semerci, EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muhsin Dönmez, Tire OSB Müteşebbis Heyet Başkanı Metin Akdaş, İklimlendirme Sanayi İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şanal ile sektör dernekleri temsilcileri ve dernek üyelerinin katılım sağladığı başlangıç toplantısında proje ile ilgili bilgilendirme yapıldı ve katılımcılardan projenin geliştirilmesine yönelik görüşler alındı.

Endüstriyel Havalandırma ve İklimlendirme sektörü (EHİS) inşaat, gıda, sağlık, otomotiv, kimyasallar, tekstil gibi önemli üretim ve proses endüstrilerini içeren geniş ve ekonomi için büyük değer taşıyan bir gruba hitap etmektedir. Projenin hedefi ülkemiz EHİS sektörünün rekabetçilik seviyesini arttırarak, uluslararası alanda kaliteli ürünler üreten bir kapasiteye sahip olması sağlanmaktır. Bu kapsamda, EHİS sektörü için yurt içi ve yurtdışı pazarların kalite, performans ve test analiz beklentilerini karşılayacak donanıma sahip, uluslararası alanda kabul gören akredite bir iklimlendirme laboratuvarının kurulması ve İzmir’in EHİS sektörü için bir çekim merkezi haline gelmesi hedeflenmektedir.

Dr. Mehmet Yavuz, güdümlü proje desteklerinin kalkınma açısından en çok önem verilen araçlardan biri olduğunu ve bu projelerde amacın, bölgesel ve ulusal boyutta etki yaratacak projelerin gerçekleşmesini sağlamak olduğunu belirtti. Yavuz, projenin İzmir Kalkınma Ajansı tarafından gerçekleştirilen ve İzmir’deki mevcut sektörlerin kümelenme potansiyellerinin araştırıldığı “İzmir Kümelenme Analizi” çalışması doğrultusunda gündeme geldiğini belirterek “EHİS LAB güdümlü projesi EHİS sektörün gelişmesine yönelik önemli bir adımdır. Hayata geçirilecek bu laboratuvar ile İzmir’de EHİS sektörü üretim, istihdam ve ihracat açısından güçlendirilecektir.” dedi.

Toplantıda konuşan ESSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Semerci, sektörün büyük bir ihtiyacını karşılayacak olan EHİS LAB Akredite Test ve Analiz Merkezi kurma görevini Türkiye İklimlendirme sektörünün desteğini alarak üstlendiklerini söyledi. Tire OSB’de kendilerine tahsis edilen beş bin metrekare alanda kurulacak ve Türkiye’de bu kapasitede ilk olacak EHİS LAB sayesinde, sektör firmalarının ürünlerini yurt dışında test etmek zorunda kalmayacağını açıklayan Semerci, bu sayede ürün testleri için harcanan milyonlarca liranın ülke içinde kalmasının sağlanarak üretimin teşvik edileceğini belitti. Semerci, Laboratuvar sayesinde teçhizat ve bilgi birikimi bakımından daha da gelişecek sektörün, teknoloji üreten bir yapıya kavuşup ihracat kapasitesini arttırarak Türkiye’ye daha çok ekonomik katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.