İKSEV'den Kaval Atölyesi Etkinliği

İKSEV'den Kaval Atölyesi Etkinliği

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV), gençler ve ustaları bir araya getirecek yeni bir etkinlik ile kapılarını sanatseverlere açıyor.

İKSEV, gençler ve ustaları bir araya getirdiği ustalık sınıfı çalışmalarına bir yenisi daha ekleyerek, Kaval Atölyesi etkinliği düzenliyor. Etkinlik İKSEV'in Karataş Binası'nda düzenlenecek.

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV), “Gençler Ustalarla Buluşuyor” projesi kapsamında sürdürdüğü atölye ve ustalık sınıfı çalışmalarına bir yenisi daha ekleniyor. 9-10 Mayıs 2016 günlerinde İKSEV Karataş Binasında, “Kaval Metodu”nun yazarı, TRT Sanatçısı Fedai Tekşahin yönetiminde, E.Ü. Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü Öğr. Gör. Dr. Serdar Kastelli ve Temel Bilimler Bölümü Öğr. Gör. Dr. Mahmut Karagenç'in de katılımıyla Atölye çalışması yapılacak. 9 Mayıs 2016 Pazartesi günü saat 11.00’de başlayacak Atölyeye kaval çalan ve kavalı tanımak isteyen herkes katılabilecek. Atölyede, kaval çeşitleri, iyi bir kavalın özellikleri anlatılacak, çeşitli çalma teknikleriyle ilgili bilgi verilecek.

Atölye çalışması 10 Mayıs 2016 Salı akşamı saat 19.30’da MÜZİKSEV’de yapılacak TRT Sanatçısı Fedai Tekşahin, Dr. Serdar Kastelli ve Dr. Mahmut Karagenç'in de katılacağı “Ezgi Kervanı” adlı konserle sona erecek. Konserde, insanlığın bilinen en eski nefesli çalgılarından biri olan kavalın tüm özelliklerini yansıtan özel bir program sunulacak, açıklamalar yapılacak.

Saygıyla duyurulur.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.