İktidar şeklen değil, zihnen yerli olmalıdır

İktidar şeklen değil, zihnen yerli olmalıdır

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, Kanal İstanbul’un yapılacağı para ile ülkenin her iline on iki fabrika yapılabileceğini söyledi.

 

Partisinin İzmir Teşkilatının ‘İl Divan Toplantısı’na katılan Mesut Doğan, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İşsizlik oranlarına dikkat çeken Doğan, “Kanal İstanbul projesi için ilk önce 60 milyar liraya mal olacak dendi. Sonra denildi ki 75 milyar. Ama bilesiniz ki 100 milyara bile mal edilmesi mümkün değil. Ama diyelim ki 100 milyar liraya mal edilecek. Orta ölçekli bir fabrika çok rahat 100 milyon liraya yapılır. 100 milyar bölü 100 milyon, eşittir bin tane fabrika eder. Her ile 12 tane fabrika düşer. Bir milyar liraya bu ülkenin en güçlü fabrikasını kurarsın. 82 ilimize en büyük, en teknolojik, en özel fabrika kurar, gençlerini işsizlikten kurtarmış olursun. O fabrikalar üretime geçtiği zaman ekonomide para hareketliliği kendiliğinden oluşur. Ama bunu yapmadığın takdirde ülkenin her tarafına okul da açsak o okulda okuyan gençlerimiz işsiz bir şekilde dolaşmış olurlar. Bu ekonomik sıkıntı, işsizlik, geçim derdi başka sorunları tetikler.” diye konuştu.

Türkiye’de yerli üretimi en çok önemseyen ve yerli üretim davasının öncüsü bir hareket olarak yerli üretimin asla karşısında olmayacaklarını kaydeden SP’li Doğan, “Biz kesinlikle yerli olmak şartıyla üretimin her türlüsüne taraftarız. Bahanelerle sağından solundan yaklaşarak karşısında olmayız. Hangi alanda olursa olsun yerli üretim önemlidir, değerlidir. Fakat kafamızda soru işaretleri var. Bu soru işaretlerinin ortadan kalkması, Ak Parti iktidarının atacağı adımlara bağlı. İnşallah yerli otomobil, yerli uçak meselesine dönüşmez. Bunu zaman gösterecek. Bir iktidarın şeklen değil, zihnen yerli olması önemlidir. Sen önce bu ülkede yaşayan insanlara hele bir yerli et yedir, yerli pirinç, yerli buğday yedir. Dünyanın en güzel ülkesinde yazık değil mi” ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi İzmir İl Divan Toplantısı, Karabağlar Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapıldı. Toplantıya SP İl Başkanı Zekeriya Hazırbulan, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve yönetimleri, kadın ve gençlik kolları üyeleri katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.