“İktidarın bir eğitim politikası yok!”

“İktidarın bir eğitim politikası yok!”

CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Okan Karlıdağ 24 Kasım Öğretmenler gününde yayınladığı mesajla, öğretmenlerin ve atanamayan öğretmenlerin sorunlarını aktardı.

Karlıdağ, “İktidar her geçen gün çağdaş ve akılcı bir eğitim sisteminden adım adım uzaklaşıyor. Öğretmenlerimiz ekonomik kaygılar nedeniyle mesleğini bırakmayı düşüyor. 400 binin üzerinde öğretmenimiz atanma hayaliyle yaşarken ve bu kadar açık öğretmen kadroları varken neyi bekliyorsunuz?” dedi.
 

ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN
 

Öğretmenler gününün önemine değinerek açıklamasına başlayan Karlıdağ, “Geleceği belirleyen en önemli unsur eğitimdir. Demokrasimizin geleceği toplumsal uzlaşımızın temeli eğitimle güçlenecektir. Yeni nesillerin sağlıklı, ülkesine, vatanına ve Cumhuriyetine bağlı birer birey olarak yetişmesi; çocuklarımızın sorgulayan, sentezleyen, araştıran bireyler olması da öğretmenlerimizin elindedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk "Başöğretmenlik" sıfatını kabul ettiği günü öğretmenlerimize ithaf etmiştir. Bu Atamızın öğretmenlerimize verdiğimiz büyük önemin açık bir göstergesidir. Başta Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, özveriyle yurdun dört bir yanında öğretmenlik yapan tüm eğitimcilerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutlarım” dedi.


“EĞİTİM ADETA ÖÇ ALMA, DAYATMA SİSTEMİNE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ”


Öğretmenlerin ve eğitim sisteminin içinde bulunduğu durumun içler acısı olduğunu vurgulayan Karlıdağ, “Bugünkü siyasal iktidar hem eğitim sistemimize hem de öğretmenlerimize yeterli önemi ve değeri vermiyor. Eğitimin adeta öç alma, dayatma sistemine dönüştürüldüğü günümüzde, modern eğitim sisteminden uzak müfredatla öğretmenlerimizin elleri kolları bağlanıyor.

 

Atamızın "Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder" sözlerinden hiçbir ders almayan iktidar, her geçen gün çağdaş, akılcı bir eğitim sisteminden adım adım uzaklaşıyor. Çarpık sınav sistemiyle, yıllardır atanamayan öğretmenlerimizle, istediği okula gidemeyen öğrencilerimizle, fiziki koşulları yetersiz okullarımızla, cemaatlere teslim olan bir anlayışla Türkiye’miz eğitim sisteminde içinden çıkılmaz kaotik bir dönem yaşamakta. Bugün 400 binin üzerinde öğretmenimiz atama bekliyor. Bu kadar açık öğretmen kadroları varken neyi bekliyorsunuz?  Maalesef iktidarın bir eğitim politikası yok” dedi.  
 

“MAAŞLARIMIZ YETERSİZ!”
 

Öğretmenlerin yaşadığı sıkıntılara kör bir iktidarla Türkiye’nin yönetildiğini söyleyen Karlıdağ sözlerini şöyle sonlandırdı: “Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-İş’in araştırmaları durumun ne kadar vahim olduğunu ortaya koyuyor. 10 öğretmenden 8’i psikolojik sorun yaşarken, ekonomik nedenlerle yine her 10 öğretmenimizden 7’si öfkesini kontrol edemediğini belirtiyor, maaşlarımız yetersiz diyor. Öğretmenlerin neredeyse tamamı eğitim sistemi istikrarsız buluyor. Öğretmenlerimizin haklı isyanlarına seslerine kulaklarınızı tıkamayın. Bugün Atatürk'ü yücelten sözleriniz hafızlarımızda taze iken öğretmenlerimiz yüzde 63.2’si Atatürk ile ilgili konuların daraltıldığını söylemesi iktidarın samimiyetini de ortaya koyuyor. Ekonomik sıkıntılarla yaşam mücadelesi veren öğretmenlerimizin yüzde 75’i daha çok para kazanacağı bir iş olduğunda mesleğini bırakabileceğini söylüyorsa iktidar biran önce bu duruma önlem almalı ve gerekeni ivedilikle yapmalıdır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.