İktidarla değil, milletin değerleri ile savaşıyorsunuz

İktidarla değil, milletin değerleri ile savaşıyorsunuz

Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, “Cuma hutbesini toplumda yeni bir gerilim ve kutuplaşma sebebi haline getirecek tartışmalar üretmek hatalıdır, yanlıştır” dedi. 

Partisinin İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında cuma hutbesi sonrası hedef alınan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a destek veren Erduran, “Toplumun değerleri üzerinden Diyanet İşleri Başkanını hedef almak, bu şekilde de manevi hassasiyetlerle çatışmak, Ankara Barosu’nun ne görevidir, ne yetkisidir, ne de hakkıdır. Milletin değerleriyle, inançlarıyla, hassasiyetleriyle çatışan söylemlerin kimseye kazandıracağı bir şey yoktur. Ülkemiz böyle zor günlerden geçerken, yeni kamplaşmalara zemin doğuracak girişimlerin ne manası var?” ifadelerini kullandı. Ankara Barosu’nun adaletin tesisi ile ilgilenmesi gerektiğine dikkat çeken Mustafa Erduran, “İktidara muhalefet edeyim derken milletle çatışıyorsunuz. İktidarla değil, milletin değerleri ile savaşıyorsunuz. Milletimizin inançlarını yok sayarak ülkeye zarar verirsiniz, küçümseyerek bir yere varamazsınız” dedi. 

İstanbul Sözleşmesi iptal edilmelidir 

Zinanın ve eşcinselliğin hem bireysel hem de toplumsal zararları açıkken bazı sözleşmelerle bunların suç olmaktan çıkarılmasının yanlışlığını kaydeden Saadet Partili Erduran, “Bu noktada yapılması gereken önemli adımları da belirtmemiz gerekir. Öncelikle aileyi hedef alan İstanbul Sözleşmesi iptal edilmelidir. AB uyum yasaları çerçevesinde maneviyatımıza aykırı yapılan düzenlemelerden vazgeçilmelidir. Cinsiyet eşitliğini normalleştirmeye çalışan her türlü uygulama ortadan kaldırılmalıdır. Her türlü ahlaksızlığı barındıran diziler yayınlanmamalıdır. Ak Parti iktidarını,  manevi değerlerimizi ve toplum yapımızı dinamitleyen bu tür düzenlemelere imza atmak yerine, kendi inancımıza, değerlerimize ve toplum yapımıza uyan düzenlemeler yapmaya davet ediyoruz.” diye konuştu. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.