İlçe Tarım ve Tire Belediyesi yardıma koştu

İlçe Tarım ve Tire Belediyesi yardıma koştu

Tire'de Akarca Ovasını istila eden çekirgelerin, çiftçilerin mahsullerini yiyerek, yok etmeye başlamasından sonra Tire Belediyesi ve Tire İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü harekete geçerek çiftçinin yardımına koştu.

Tire Belediyesi ve İlçe Tarım ekiplerinin sahada yaptıkları çalışma sonucu çekirgelerle kimyasal mücadele başladı.

Akarca Ovasında görülen binlerce çekirgenin, çiftçinin ürünlerine zarar vermesi domates, biber gibi mahsulleri talan etmesinden sonra harekete geçen Tire İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran'dan destek istedi. Bunun üzerine Başkan Duran, Tire Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı ilaçlama ekibini görevlendirdi. 

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından temin edilen ilaçlar Tire Belediyesi ve İlçe Tarım ekiplerinin müşterek çalışmaları ile atıldı. Sabahın erken saatlerinde çalışmaya başlayan ekipler gün boyu çekirge istilasına uğrayan alanlarda ilaçlama yaptı.

0-(6)-074.jpg

Yapılan çalışmalar hakkında açıklama yapan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran "Tire Belediyesi, herkesin belediyesidir. Bu yüzden İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerinin bizden destek istemesiyle hemen harekete geçtik. Yapılan ilaçlamanın ilk etapta çekirge istilasını kontrol altına alacağını düşünüyoruz. Daha fazla ürünün zarar görmemesi ve çiftçimizin mağdur olmaması için tüm çalışmalarda aynı kararlılıkla destek olacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.