İleri Sürüş Teknikleri Vosmer Akademi’de anlatıldı!

İleri Sürüş Teknikleri Vosmer Akademi’de anlatıldı!

Vosmer Otomotiv, AUDİ Türkiye ile birlikte düzenlediği etkinlikle, müşterilerine ileri sürüş tekniklerini uygulamalı anlattı.

Türkiye Şampiyonu milli sporcu ve sürüş eğitmeni İbrahim Okyay yönetimindeki Bitci Racing’e bağlı eğitmenlerden güvenli sürüş teknikleri konusunda eğitim alan katılımcılar, daha sonra yarış pistinde hünerlerini gösterdi. Günün sonunda eğitime katılanlar İleri Sürüş Teknikleri Sertifikası’na sahip olurken, otomobilini kurallara göre kullanarak en iyi dereceyi elde eden üç katılımcı ise şampiyon sporcu İbrahim Okyay’ın kullandığı yarış otomobilinde co-drive yaparak heyecan ve adrenalin dolu anlar yaşadı.

İzmir’de ilk kez gerçekleştirilen etkinlik yoğun ilgi gördü. Ülkü Park Yarış Pisti’nde yapılan eğitime, 30’un üzerinde Audi kullanıcısı katıldı. Kendisi de yarış tutkunu olan Vosmer Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Rikardo Aliberti, İzmir’de bu alanda bir ilki gerçekleştirdiklerini ve çok güzel dönüşler aldıklarını söyledi. Katılımcıların hem eğitim hem de sürüş deneyimlerinden çok etkilendiğini belirten Aliberti, gün sonunda "Ne kadar doğru bir iş yaptığımızı görmekten mutluyum" dedi.

vosmer-foto-3.jpg

İzmir geneline yaymayı hedefliyoruz

Eğitimlere öncelikle Vosmer müşterisi olan Audi kullanıcıları ile başladıklarını belirten Vosmer Otomotiv Genel Müdürü Siyon Karmona, çalışmalarını İzmir’deki tüm sürücüleri kapsayacak şekilde genişletmeyi hedeflediklerini bildirdi. Vosmer’in İzmir’in en önde gelen otomotiv bayilerinden olduğunu kaydeden Karmona "Yaklaşık 13 senedir Doğuş Grubu’nun markalarını İzmirli müşterilerimizle buluşturuyoruz. Otomobil pazarlamanın dışında müşterilerimize ne katkı sağlayabiliriz diye düşündük ve yolumuz ünlü yarış pilotu ve eğitmen İbrahim Okyay ile kesişti. Sonuçta Vosmer Sürüş Akademisi’ni kurduk. AUDİ Türkiye’nin desteği ile ilk eğitim organizasyonunu İzmir’deki AUDİ müşterileri ile gerçekleştirdik. İş ve cemiyet hayatının önde gelen isimleri ve çocuklarından oluşan 30 kişinin üzerinde bir katılım oldu. Gördüğümüz ilgi eğitim çalışmalarımızı İzmir geneline ve diğer marka kullanıcılarına da yayma konusunda bize cesaret verdi" diye konuştu.

vosmer-foto-2.jpg

Trafik kazalarında çok fazla can kaybediyoruz

Ülkemizde ehliyet kurslarında verilen eğitimlerde trafik kurallarının en iyi şekilde öğretildiğini, ancak defansif ve ileri sürüş deneyiminin pratik olarak yeterli ölçüde verilemediğini belirten eğitmen İbrahim Okyay da Vosmer’in İzmir için gerçekleştirdiği bu çalışmanın diğer markalara da örnek olmasını ve ülke genelinde yaygınlaşmasını arzu ettiğini belirtti. Okyay, "Ülkemizde trafik kazalarında çok insanımız hayatını kaybediyor. Trafiğe çıkan her sürücünün ileri sürüş tekniklerini öğrenmesi gerekli. Kriz anında yapılabilecek çok küçük bir hareket hayat kurtarabilir. Bu nedenle Vosmer’in oluşturduğu Sürüş Akademisi İzmir için önemli bir adım" dedi.

Pist Şampiyonu yarış otomobilleri büyük ilgi gördü

Tüm gün süren programa katılan misafirler, eğitimden ve sürüş deneyimlerinden son derece memnun kaldıklarını belirterek, aldıkları bilgiler sayesinde trafikte kendilerini daha güvende hissedecekleri konusunda görüş bildirdi.

vosmer-foto-1.jpg

Dereceye girenler kupalarını aldı

Aldıkları eğitimin ardından eğitmenler gözetiminde piste çıkan sürücülerin tamamı İleri Sürüş Sertifikası sahibi oldu. Slalom etabını en kısa sürede tamamlayan katılımcılara ise kupaları takdim edildi. Buna göre birinciliği 9.80 saniye ile Aydın İlker kazanırken, 9.95 ile Ertan Kasapçılar ikinci, 10.16 ile Kerim Boyar üçüncü oldu. Dereceye giren katılımcılar ayrıca İbrahim Okyay’ın kullandığı yarış otomobilinde co-drive yaparak adrenalin dolu anlar yaşadı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.