İlgi odağı oldu! Gecede eğlence kulübü ...

İlgi odağı oldu! Gecede eğlence kulübü ...

CES 2018'de kamera başlıklı striptizci robotlar dikkat çekti. Sapphire Las Vegas isimli eğlence kulübü için üretilen striptiz robotları konferansın gözdesi oldu.

Robotlar, hayatımızın her noktasında yer alacağa benziyor. Son olarak yılın en büyük teknoloji konferansında kulüp danscısı olarak çıkan bir robot dikkatlari üzerine çekti. Las Vegas'ta gerçekleşen Tüketici Elektroniği Fuarı'nda yani CES'te geleceğin teknolojileri olarak kulüplerde striptizcilere taş çıkartacak ölçüde dans yapabilen robotlar tanıtıldı. CES katılımcılarını ikna etmek için Londra'da, striptizcilere taş çıkartacak dans ile bir robot performans sergiledi. Bir şehir kulübünde gerçekleşen dans ilgi ile izlendi.Bu üst düzey performansı izlemek için enterasan bir şekilkde kadınlar akın etti. 

striptizci-robotlar-yilin-en-buyuk-teknoloji-konferansi-ces-2018-de-ilgi-odagi-oldu-10597789.jpeg
Dansın yapıldığı Sapphire Las Vegas normalde kadın dansçıların performans sergilediği, standart bir şerit kulübüdür. Fakat CES 2018 esnasında bu kulüp bir hafta boyunca robot şehir kulübüne dönüşüyor.İngiltere'den getirilen robot danscının haricinde direk dansı yapmaya devam eden bir kadın dansçı da sahnede yer aldı.Robotların yanlarında şaka amaçlı üzerlerinde "şarj parası" yazan bahşiş kavanozları da bulunuyor.Robotlar kafaları korkunç görünen kapalı devre televizyon kameraları gibi görünüyor. Tıpkı "Mass Effect" oyunun çıkmışa benziyorlar.Sahne aydınlatması, sert plastik anatomi ve maruz kalmış kablolama kombinasyonu bu robot striptizcilere "distopik" yani gerçeklik havasını verir.

striptizci-robotlar-yilin-en-buyuk-teknoloji-konferansi-ces-2018-de-ilgi-odagi-oldu-10597787.jpeg
Stiprizci robotları sevende, sevmeyende oldu. Kulübün yönetici ortağı Peter Feinstein olumlu tepkiler alabileceğini savunuyor. Bazı CES katılılımcıları ise daha farklı şekilde robotları ve yapay zekaları değerlendirmek gerektiği görüşündeler. 


Bir CES katılımcısı, "Eğer bir şirketten altı kişiyseniz ve iki kadın dört adam varsa, burada eğlenip robotları görebilirsiniz. Böylece bunların bir parçası olmak zorunda hissetmiyorsunuz" dedi.


Bir diğer katılımcı ise "Bu robotların yaptıklarından daha karmaşık şeyleri yapabilen robotlar gördüm. Gelişmiş robotlar, beyninizde çalışabilir ve gerçekten hassas şeyler yapabilirler bunlar onların yanında fazla mekanik kalıyor" dedi. Stipriz dansın seksi bir dans olmasından dolayı, robotların aynı duyguyu oluşturabileceği konusunda endişesi olanların çoğunluğu ise oldukca fazla. Yakında takip edip robotların dans konusunda yapabileceklerini aktarmaya devam edeceğiz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.