İLGO Başkan Adayı Okyay, seçim öncesi projelerini paylaştı

İLGO Başkan Adayı Okyay, seçim öncesi projelerini paylaştı

İzmir Smart Otel’de basın mensupları ile bir araya geldi...

12 Şubat tarihinde yapılacak olağanüstü genel kurulda İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası’na (İLGO) Başkan Adayı olan Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası üçüncü kuşak temsilcisi Alpay Okyay ve aday yönetim kurulu üyeleri seçim öncesi projelerini kamuoyu ile paylaşmak için İzmir Smart Otel’de basın mensupları ile bir araya geldi.

2018 olağan seçimlerine aday olduğunu ancak mevcut oda başkanı Aykut Yenice’nin yangından mal kaçırır gibi seçimlere 10 ay kala olağanüstü genel kurul kararı aldığını belirten Okyay, “Amacı niyeti, hedefi ne olduğu belli değil. Korku dağları bekler. Ben ve yönetim kurulum 12 Şubat tarihinde yapılacak olan olağanüstü kongrede adayız, varız ve hazırız. Biz bu işi daha iyi yaparız” dedi.

“Kötü yönetildik”

Lokantacılar olarak kötü yönetilmeyi hak etmediklerini dile getiren Alpay Okyay, “Aykut Yenice 2002 yılında iş başına geldiğinde bugünkü değerle 300 bin TL nakit paramız vardı. Şu an yok! Konak Elhamra İşhanı’nda bugünkü değeri 200 bin TL olan kira aldığımız bir dairemiz vardı. Şu an o da yok! 3 bin metrekare üzerinde Buca Kaynaklardaki bugünkü değerle 700 bin TL olan arazimiz vardı. O da şu an yok. İLGO Sosyal tesisleri açıldı. Üyesine rakip oldu, ama orası da iflas etti. 14 senedir aidat, ustalık belgesi, hijyen belgesi vs. gelirleri olan odamız icralık, hacizlik ve maddi açıdan iflas etmiş durumda. Bu değerler bugün ki şartlarda milyonların üzerinde. Bugüne kadar yitirilen değerlerimizin ne maddi ne de hizmet açısından karşılığı odamıza konulmadı. Aykut Yenice Odamızı iyi yönetemedi” diye konuştu.

“Hizmet için geliyoruz”

Hedeflerinin eleştiriden çok üyelerin sorunlarına çözüm bulmak, üyelere hizmet etmek olduğunu ifade eden Alpay Okyay  "Adil Müftüoğlu Uğur Lokantasının 3. kuşak işletmecisiyim. Komilikten bu mesleğe başladım. Sorunlarımızı biliyorum. Ben bu sorunları çözmeye geliyorum. Sorunları bilen ve var gücüyle çalışacak ekip kurdum. Yönetim kurulu üyelerim dışında Altınkapı Restaurant'ın sahibi Levent Özesen başta olmak üzere sektörün duayen isimleri de bizlerle beraber sahada mücadele ediyor. Dediğimiz gibi heba olan 14 senemizi kurtarmak için geliyoruz.  Sloganımız “Biz Bu işi Daha İyi Yaparız”. Üyelerimizin desteği ile başaracağız” diye konuştu.

Oda kaynaklarını heba etti

Toplantıda Okyay’a destek veren sektörün duayen isimlerinden Levent Özesen ise, Okyay’ın Odayı kuran Adil Müftüoğlu’nun torunu olarak hizmet için aday olduğunu belirterek, kendisine her türlü desteği vermeye hazır olduğunu söyledi. Aykut Yenice’nin ilk seçildiği dönemde yönetimde yer aldığını ancak kötü yönetim uygulamaları nedeniyle 2 yıl içinde görevinden istifa ettiğini açıklayan Özesen, Yenice’nin Oda kaynaklarını heba ettiğini kaydetti.
 
OKYAY’DAN YENİCE’YE SORULAR NEREDEYDİN ?

 “Çok basit bir fiyat tarifesi çıkarılamadı. Müşterilerimize karşı mahçup olurken neredeydin? 

Zabıtalar ile ilgili problemler yaşadık. İşgaliye ödedik. Masalarımız kaldırıldı. Niye oda olarak aracı olmadın,  Neredeydin?

Mesam, Müyap üyelerimize cezalar yazdı, niye aracı olmadın, Neredeydin?

Türk mutfağı artık tanıtılamıyor. Fastfood ön plana çıktı. 3 TL’ye döner satılıyor. Niye ilgilenmedin, Neredeydin?

Maliyetler aldı başını gidiyor, esnafımız zarar ediyor. Kepenk kapatıyor. İlgilenmedin. Neredeydin?

Adliyede mesleki konularda üyemiz davalarla uğraşırken üstüne aidat borçlarına icra işlemi yaptın. Yanında olmadın. Neredeydin?

2014’te birahaneler kan kartlarından ceza yerken sen neredeydin?

Yemek çekleri bize ortak oldu ve artık nefes alamıyoruz. ‘Gustokart’ dedin. ‘2016 Haziran ayında çıkıyor’ dedin. Onu da beceremedin. Yemek çekleriyle mücadele ederken neredeydin?

Aykut Bey demogojiyi, süslü cümleleri seven biri ama o süslü cümlelerin binde biri kadar odasına hizmeti yok. Artık süslü cümleler dinleyecek gücümüz kalmadı.
 
PROJELER

Odamızı hem maddi hem de manevi açıdan eski güçlü günlerine döndüreceğiz.

Fiyat tarifelerini bir an önce çıkaracağız. Hem üyemizi hem tüketiciyi koruyacağız.

Üyelerimizin sorunlarıyla 7/24 ilgileneceğiz. Emniyet, belediye, zabıta ve diğer tüm birimlerle sahip olduğumuz güçlü ikili ilişkileri üyelerimiz için kullanacağız. Her türlü yeni kanun ve yasayı hızlı bir şekilde duyuracağız.

Maliyetlerimiz yükseldi. Kasap, Manav, Yağ, Tüpçü ve bunun gibi giderlerimiz için her bölgede tedarikçilerle anlaşma yapıp üyelerimize uygun malzeme almalarını sağlayacağız

Yemek Çekleri ile ilgili sorunlarımızı Gustokart gibi hayali projelerle değil, meclise giderek, güçlü olan siyasi ilişkilerimizi kullanarak bu soruna yerinde çözüm bulacağız.

Kayıt dışı işletmeleri bitireceğiz, haksız rekabet son bulacak.

Eğitim merkezi kurarak personel sıkıntısını da çözeceğiz. Hem üyelerimizin bu sorununa çare bulacağız hem de işsizlik sorununa ilaç olacağız” dedi.

Oda avukatlarının aidatlara icra yapmayacağının altını çizen Alpay Okyay, “Hatta üyelerimize mesleki konularda ücretsiz danışmanlık yapılacak.

 Türk mutfağını paneller, organizasyonlar ve fuarlar ile tanıtacağız. Böylelikle değerlerimize de sahip çıkmış olacağız, mesleğimize de sahip çıkmış olacağız.

Dergi ve basın yayın organları ile üyelerimizin ücretsiz tanıtımlarını yapacağız. Üyelerimiz arasında birlik beraberlik ruhunu güçlendireceğiz.
 
YÖNETİM KURULU ADAY LİSTESİ

Alpay Okyay – Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası
Yiğit Bahçeli – Zeytin Lokantası
İbrahim İmdat Aksoy – Kumrucu Eyüp
SerdalGökgedik – Şişkom Lokantası
Hayri ve Alaattin Küçük – Toprak Türkü Evi
Asil Ünlü – Hatay Ocakbaşı
Sezai Kızak – Mevlana Lokantası
Altar Toker – AralıksonuOcakbaşı
Birkan Demir – Mustafa Usta
Veysi Barlık – Alaturka Night Club
İsa İlçi – Yörük Ali Lokantası
Orhan Tün - Pınar Restaurant
Sezgin Aygün - Sedir Lokantası
Zafer Can – CanteenCafe

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.